Hlavní obsah

Olomouc - Budějovice 3:3Sigma předvedla neskutečný závěr a doma urvala alespoň bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Bassey 0 : 1
41. Čavoš 0 : 2
52. Jemelka 1 : 2
61. Tolno 1 : 3
87. Zifčák 2 : 3
90. Poulolo 3 : 3
Záznam online reportáže

Fotbalisté Českých Budějovic ztratili v utkání 4. kola první ligy v Olomouci dvoubrankové vedení a po gólu inkasovaném v sedmé minutě nastavení remizovali na Hané 3:3. V úvodním dějství se za hosty trefili Fortune Bassey a Patrik Čavoš, po snížení Václavem Jemelkou přidal třetí branku Dynama střídající Emmanuel Tolno. V 87. minutě se ale prosadil domácí Pavel Zifčák a v sedmé minutě nastavení vyrovnal Florent Poulolo. Oba celky si připsaly první remízu v sezoně, Jihočeši bodovali se Sigmou v lize popáté za sebou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Sedlák ze Sigmy Olomouc během utkání 1. kola Fortuna ligy.

Článek

Olomouc, která před týdnem nehrála odložené utkání na Slavii, začala stejně jako v úvodních dvou kolech ofenzivně. V šesté minutě vychytal Vorel v krátkém sledu střelecké příležitosti Matouška a Zmrzlého.

Hanákům ovšem kvůli zraněním chyběla zkušená a sehraná stoperská dvojice Hubník s Benešem a nesoulad zadních řad se projevil hned v první vážnější akci Jihočechů. Bassey měl v deváté minutě dost času zpracovat si míč uvnitř pokutového území a střelou k tyči otevřel skóre. Ve 14. minutě pak mohl navýšit vedení Brandner.

Sigmu inkasovaný gól nijak nedeprimoval a nadále diktovala hru. Vytvořila si územní převahu a nejblíže k vyrovnání měl Hála, ovšem ve skluzu zblízka neusměrnil míč do sítě, podobně jako Matoušek při střele z šestnáctky.

Budějovice hrozily z brejků. Bassey svoji druhou šanci nevyužil, ale po dalším zaváhání olomoucké obrany přiťukl Mihálik míč Čavošovi, který jej v 41. minutě poslal do odkryté branky a přinesl Jihočechům dvoubrankové vedení.

Po přestávce Olomouc přeskupila složení formací a brzy se dočkala snížení. Růsek přiťukl míč v pokutovém území stoperovi Jemelkoví, který se v 53. minutě nemýlil. Ovšem příliš dlouho se Sigma neradovala. Další brejk a centr usměrnil za záda Macíka střídající Tolno a vrátil Dynamu po hodině hry dvoubrankové vedení.

Domácí se ale nevzdali. Velkou šanci měli Hála s Vaněčkem, ale na Vorla nevyzráli. Videorozhodčí pak pomohl Budějovicím, když po jeho zásahu odvolal sudí Černý nařízenou penaltu za hraniční zákrok Škody na Gonzáleze. Domácí přesto v 87. minutě díky střídajícímu Zifčákovi snížili. V závěru si vytvořili velký tlak a dočkali se vyrovnání z kopačky Poulola, jehož pokus o tyč zapadl do sítě. Sigma za tři kola nové sezony vstřelila osm branek, stejný počet jich ale také inkasovala.

Sigma Olomouc - Dynamo České Budějovice 3:3 (0:2)
Branky: 53. Jemelka, 87. Zifčák, 90.+7 Poulolo - 9. Bassey, 41. Čavoš, 61. Tolno. Rozhodčí: Černý - Kotík, Váňa - Hrubeš (video). ŽK: Hála, Jemelka, Poulolo, Chvátal, Jílek (trenér) - Talověrov, Valenta. Diváci: 3619.
Olomouc: Macík - Chvátal, Poulolo, Jemelka, Zmrzlý (46. Vaněček) - Breite, González (80. Zifčák) - Matoušek (46. Vepřek), Sedlák (46. Daněk), Hála (66. Šíp) - Růsek. Trenér: Jílek.
Č. Budějovice: Vorel - Sladký (84. Čolič), Králik, Talověrov, Novák - Javorek (55. Valenta), Čavoš - Brandner (84. Vais), Hora (72. Škoda), Mihálik (55. Tolno) - Bassey. Trenér: Horejš.

Reklama