Hlavní obsah

Newcastle - West Ham 2:4Báječný Souček hrdinou Kladivářů! Vítězným gólem přispěl na úvod ligy k obratu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Newcastle
Aktualizováno

Pokud měl někdo obavy, jestli dokáže navázat na minulou sezonu fotbalové Premier League, v níž nasázel deset gólů a byl vyhlášen nejlepším hráčem Kladivářů, tak Tomáš Souček dal všem pochybovačům jasnou odpověď hned v úvodním zápase nového ročníku. Český reprezentační záložník vstřelil na hřišti Newcastlu vítězný gól West Hamu, který triumfoval 4:2. Obhájce titulu Manchester City vstoupil do soutěže porážkou 0:1 na hřišti Tottenhamu, v 55. minutě rozhodl korejský útočník Son Hung-min.

Foto: Scott Heppell, Reuters

Gólová radost v podání Tomáše Součka.

Článek
Fotogalerie

Uplynulých pět sezon pokaždé zahajovací zápas sezony prohráli. Proto se měli fotbalisté West Hamu před zápasem v St. James' Parku na pozoru, zvlášť když právě loni v prologu ligy Newcastlu doma podlehli.

A dlouho to vypadalo, že ani teď to nebude den Součka s Coufalem, kteří nechyběli v základní sestavě londýnského klubu a odehráli celých 90 minut. West Ham sice v prvním poločase dokázal vyrovnat na 1:1 gólem, který byl původně připsán Součkovi, ale protože se balónu podle opakovaných záběrů nedotkl, zaznamenal jej Cresswell, přesto Newcastle šel do šaten s vedením 2:1.

V druhém dějství ale přišel velký obrat hostů. Benrahma nejprve v 53. minutě srovnal, aby o deset minut později šel West Ham poprvé v zápase do vedení. Penaltu Antonia sice gólman Woodman vyrazil, míč si ale našel Souček a tentokrát už nemohlo být pochyb, že branka opravdu bude připsána jemu.

Foto: Scott Heppell, Reuters

Tomáš Souček překobává gólmana Newcastlu Woodmana.

A když se za další tři minuty dočkal po rychlém brejku gólu i Antonio, bylo jasné, že Kladiváři po pěti letech nezačnou sezonu s nulou na kontě, ale naopak s plným bodovým ziskem.

Tottenham proti mistrovskému celku nastoupil bez útočníka Harryho Kanea, který se neobjevil ani v nominaci. Ani jeho absence ale "Kohoutům" nezabránila ve vítězství, o němž v 55. minutě rozhodl korejský útočník Son Hung-min. Soutěžní debut si na lavičce Londýňanů odbyl trenér Espírito Santo. "Citizens" prohráli i druhé soutěžní utkání v sezoně, minulou sobotu podlehli v anglickém Superpoháru 0:1 Leicesteru.

Foto: David Klein, Reuters

Útočník Tottenhamu Son rozhodl jediným gólem nedělní šlágr Premier League s Manchesterem City.

Fotbalová Premier League, 1. kolo:
Newcastle - Wset Ham 2:4 (5. C. Wilson, 40. J. Murphy - 18. Cresswell, 53. Benrahma, 64. Souček, 66. Antonio)
Tottenham - Manchester City 1:0 (55. Son Hung-min)

Reklama

Související témata: