Hlavní obsah

Haslem přidá v NBA další sezonu, podepsal roční smlouvu opět s Miami

Miami
Aktualizováno

Suverénně nejstarší hráč současné NBA Udonis Haslem zůstává i nadále hráčem Miami. S Heat, kde odehrál celou dosavadní kariéru, podepsal jednačtyřicetiletý basketbalista novou roční smlouvu s příjmem 2,8 milionu dolarů. Pro obě strany jde celkově již o desátý kontrakt, který spolu uzavřely.

Foto: Wilfredo Lee, ČTK/AP

Udonis Haslem z Miami.

Článek

Před Haslemem, jenž je rodákem právě z Miami, tak je již 19. sezona v lize, do níž vstoupil jako nedraftovaný hráč po působení ve Francii. Dosud jen čtyři hráči historie NBA, jež strávili celou kariéru v jediném klubu, odehráli alespoň 19 sezon: Dirk Nowitzki (21 sezon) v Dallasu, Kobe Bryant (20) v Los Angeles Lakers, Tim Duncan v San Antoniu a John Stockton (oba 19) v Utahu.

V klubu má Haslem unikátní roli. Na palubovku se při zápasech dostává už jen výjimečně a za poslední dvě sezony odehrál celkem pouze pět utkání. V minulém ročníku zasáhl dokonce jen do jediného zápasu a dal o sobě náležitě vědět. V polovině května proti Philadelphii dal čtyři body, přidal doskok a pak byl po dvou technických chybách vyloučen. Vše přitom stihl za dvě minuty a 40 sekund.

Kouč Erik Spoelstra však považuje jeho přítomnost v týmu za zásadní hned z několika důvodů, a to včetně toho, jakým příkladem je Haslem pro ostatní hráče při tréninku či jak si váží možnosti hájit barvy týmu ze svého rodiště.

Haslem má s Heat na kontě tři tituly z let 2006, 2012 a 2013. Jde zároveň o všechny triumfy klubové historie. Aktuálně mu patří 11. místo mezi nejstaršími hráči historie NBA, kteří nastoupili do zápasu. A pokud nastoupí po 8. listopadu, posune se až na sedmou pozici. Pak už by před ním zůstali jen Nat Hickey, Kevin Willis, Robert Parish, Vince Carter, Dikembe Mutombo a Kareem Abdul-Jabbar.

Bledsoe se vrací po osmi letech do Clippers

Eric Bledsoe se v NBA vrací po osmi letech do Los Angeles Clippers. Ambiciózní kalifornský klub ho získal při výměně s Memphisem. Za jednatřicetiletou osmnáctku draftu z roku 2010 obětoval veterány Patricka Beverleyho s Rajonem Rondem a také teprve jednadvacetiletého Daniela Oturua.

Bledsoe byl sice při výběru talentů původně volbou Oklahomy, Thunder ho však okamžitě vyměnili do Los Angeles, kde v týmu Clippers odehrál tři sezony. Následně působil zkušený rozehrávač ještě ve Phoenixu, Milwaukee a naposledy v New Orleans. Pelicans ho 7. srpna poslali do Memphisu, jehož hráčem tak byl jen týden.

V minulé sezoně nastoupil Bledsoe do 71 zápasů a měl průměry 12,2 bodu a 3,8 asistence na utkání. Za celou kariéru v NBA už zasáhl do 702 utkání, v nichž zaznamenal v průměru 14 bodů, 4,7 asistence a 3,9 doskoku.

Třiatřicetiletý Beverley má za sebou v Clippers čtyři sezony. V minulosti hrál také za Houston. Ve 468 utkáních základní části je průměr ceněného obránce 8,8 bodu a 4,3 doskoku na zápas.

Ještě o dva roky starší Rondo oblékl dres Clippers po příchodu z Atlanty během minulého ročníku jen v 18 zápasech. Celkem už má v NBA bývalý hráč Bostonu, Dallasu, Sacramenta, Chicaga, New Orleans, Lakers a dvojnásobný vítěz NBA (2008 a 2020) odehráno v základní části 918 utkání. Průměrně v nich zaznamenal 10 bodů, 8,1 asistence a 4,6 doskoku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články