Hlavní obsah

Basketbalistky USK Praha narazí v Eurolize na obhájce Jekatěrinburg

Freising

Basketbalistky USK Praha narazí v základní skupině nového ročníku Evropské ligy na obhájce titulu Jekatěrinburg a poraženého finalistu Salamancu. Rozhodl o tom dnešní los v německém Freisingu. V osmičlenné skupině potkají ještě Montpellier, Rigu, Benátky, MBA Moskva a vítěze kvalifikačního miniturnaje mezi týmy Sepsi, Kayseri a Szekszárdem. Do čtvrtfinále postoupí čtyři nejlepší celky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto.

Článek

"Skupina je rozhodně z pohledu cestování příjemná. Síla soupeřů se ukáže, až uvidíme soupisky, tedy v jakém složení budou týmy hrát. Pro všechny týmy také bude důležité, kdy se k nim připojí jejich hráčky z WNBA," uvedl na oficiálních stránkách klubu generální manažer USK Marek Kučera.

Svěřenkyně trenérky Natálie Hejkové se pokusí vylepšit umístění z minulé sezony, kdy se mezi nejlepších osm týmů nedostaly a vypadly ve skupině. Ve čtvrtfinále prestižní soutěže chyběly poprvé od sezony 2012/13.

Naopak Jekatěrinburg hrál Final Four třináct sezon za sebou a s výjimkou ročníku 2019/20, který byl kvůli koronavirové pandemii předčasně ukončen, získal také poslední tři mistrovské tituly. Hráčky USK se s ním naposledy utkaly před necelými dvěma lety v základní skupině, přičemž prohrály 67:74 a 65:88.

Základní část začne 6. října a bude se hrát do 1. února. Po březnovém čtvrtfinále se Final Four odehraje na začátku dubna.

Své soupeře v Eurocupu znají i Žabiny Brno, které v základní skupině K vyzvou Castors Braine, Keltern a lepšího z dvojice Gran Canaria a Londýn Lions. KP Brno narazí ve skupině L na francouzské ESB Villeneuve-d'Ascq, vítěze z dvojice Uniao Sportiva a Haukar a také lepšího z duelu Lutych Panthers s Ulriken Eagles.

Los Evropské ligy basketbalistek:
Skupina A: USK Praha, Jekatěrinburg, Avenida Salamanca, Montpellier, TTT Riga, Benátky, MBA Moskva, Sepsi/Szekszard, Kayseri.
Skupina B: Fenerbahce Istanbul, Kursk, Šoproň, Girona, Galatasaray Istanbul, Landes, Gdyně, Valencie/Bourges/Schio.

Reklama