Hlavní obsah

Slavia - Legia 2:2Slavia po dvou chybách v bitvě o Evropskou ligu jen remizovala

Rozpačitý výsledek vybojovala Slavia v úvodním utkání čtvrtého předkola Evropské ligy, když doma jen remizovala 2:2 s Legií Varšava, v jejímž dresu chyběl útočník Tomáš Pekhart, který byl sice v základní sestavě, ale zranil se při rozcvičení. Hostující tým ukázal mimořádnou produktivitu.

Sestřih zápasu 4. předkola Evropské ligy Slavia - Legia VaršavaVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Během prvního dějství Slavia ukazovala snahu o obranu vysunutou daleko od vlastní branky, Legii se přesto solidně dařila kombinace. Hlavně však polský tým ukazoval mimořádné schopnosti v bleskovém přechodu do útoku a zejména pak koncovce.

Domácí borci totiž měli několik skvělých šancí. Jako když Traoré vybojoval už po osmi minutách balon, přistrčil jej Schranzovi, po jehož nedokonalém zpracování se v tutové příležitosti octl Hromada, jenže pálil vysoko nad branku. A když záhy Schranz poslal ideální centr z pravé strany do pokutového území, zcela volný Sima hlavičkoval rovněž nad břevno.

A pak přišel pro Slavii šok. Nawrocki z hloubi vlastní poloviny poslal dlouhý pas za obranu domácích, kde Holeš nezachytil náběr Emreliho a ten přehodil vyběhnuvšího Koláře - 0:1.

Domácí si pomohli standardní situací, kdy zprava rozehrál Masopust roh po zemi do pokutového území a Bah balon napálil pravačkou ke vzdálenější tyči - 1:1.

Jenže než si Pražané vychutnali radost z vyrovnání, znovu vedla Legia. Opět Nawrocki parádně našel rozběhnutého Juranoviče, proti němuž pozdě vystoupil Zima, a hostující borec pálil přesně k tyči - 1:2.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Choreo fanoušků Slavie.

Slavia i přes nepříznivý vývoj pokračovala v ofenzivním pojetí. Vyrovnat mohl Schranz, ale neuspěl stejně jako Stanciu. V posledních vteřinách nastavení první půle se však domácí dočkali, když Traoré z levé strany naservíroval balon na malé vápno Masopustovi, který pohodlně skóroval - 2:2.

Po pauze se Legia maximálně koncentrovala na obranu, jen výjimečně vyrážela na zteč. Slavia i přes vytrvalý tlak nedokázala prolomit zformovanou defenzivu polského soka. Několikrát byla blízko třetímu gólovému úderu, jenže Schranz, Bah, a pak ani Lingr obrovské šance nevyužili, a tak Slavia musela přijmout nerozhodný výsledek.

Úvodní utkání 4. předkola Evropské ligy:
Slavia Praha - Legia Varšava 2:2 (2:2)
Branky: 33. Bah, 45.+3 Masopust - 20. Emreli, 37. Juranovič. Rozhodčí: Zwayer - Foltyn, Dietz (všichni Něm.). ŽK: Oscar, Traoré. Diváci: 14 543
Slavia: Kolář - Bah, Holeš, Zima, Oscar - Traoré, Hromada (46. Kuchta) - Masopust (67. Samek), Stanciu (82. Tecl), Sima (61. Ekpai) - Schranz (61. Lingr). Trenér: Trpišovský.
Legia: Boruc - Juranovič, Rose (46. Holownia), Wieteska, Nawrocki, Mladenovič - Skibicki (46. Skibicki), Martins, Lopes (46. Josue), Luquinhas - Emreli. Trenér: Michniewicz.

Reklama

Související témata: