Hlavní obsah

Ka. Plíšková - Badosaová 7:5, 2:0 skrečSmolný den zlomila česká jednička. Kvitová musela bitvu s Kerberovou vzdát, Krejčíková prohrála hned dvakrát

pan, rjmSport.cz
Aktualizováno

Hned trojice českých tenistek se představila ve čtvrtfinále turnaje v Cincinnati. Jako první nastoupila na kurt Barbora Krejčíková a prohrála s úřadující světovou jedničkou Australankou Ashleigh Bartyovou po setech 2:6 a 4:6. Nevedlo se ani Petře Kvitové, která za stavu 4:6 a 3:3 vzdala zápas proti Němce Angelique Kerberové. Poslední českou nadějí byla Karolína Plíšková. Jako čtvrtá nasazená se v sobotu ráno utkala se Španělkou Paulou Badosaovou, která ji za stavu 7:5 a 2:0 ve 2. setu zápas vzdala. Plíškovou čeká semifinále se Švýcarkou Jil Teichmannovou.

Foto: Darron Cummings, ČTK/AP

Tenistka Barbora Krejčíková prohrála ve čtvrtfinále turnaje v Cincinnati se světovou jedničkou Australankou Ashleigh Bartyovou.

Článek
Fotogalerie

Barbora Krejčíková si užívá parádní sezonu. V Cincinnati na své cestě do čtvrtfinále postupně poslala domů Rusku Kasatkinovou, Ukrajinku Jastremskou a naposledy i dvojnásobnou grandslamovou šampionku Španělku Muguruzaovou. Jenže Ashleigh Bartyová je světovou jedničkou a Češka v duelu s ní narazila, když první sadu prohrála 2:6.

Ve druhém setu se zdálo, že česká tenistka našla recept na světovou jedničku a vedla 4:2, jenže pak přišel zkrat. Bartyová přestala chybovat a ovládla čtyři následující hry, což znamenalo konečné vítězství a postup do semifinále. Australanka tak letos vyhrála i druhý vzájemný zápas.

Krejčíková skončila v Cincinnati spolu s Kateřinou Siniakovou i ve čtyřhře. Olympijské vítězky z Tokia prohrály v semifinále s kanadsko-brazilským párem Gabriela Dabrowská, Luisa Stefaniová 5:7, 6:3, 7:10.

Končí i Kvitová

Těžká soupeřka v podobě bývalé světové jedničky a trojnásobné grandslamové šampionky Angelique Kerberové čekala i na Petru Kvitovou. Česká tenistka do zápasu s Keberovou na turnaji neztratila ani set, když vyřadila Američanku Keysovou, Rusku Kuděrmetovovou a Tunisanku Jabeurovou. Její soupeřka, současná 22. hráčka světa, pak přešla přes Řekyni Sakkariovou, Ukrajinku Svitolinovou a Lotyšku Ostapenkovou.

Kvitová v prvním setu na Kerberovou nestačila a prohrála 4:6. Ve druhém vedla česká hráčka už 3:0, pak ji však potkaly žaludeční a střevní problémy a po dalších třech hrách, které získala Němka, utkání vzdala. "Snažila jsem se vydržet, jak dlouho to jen šlo. Již několik dní bojuju s žaludečními problémy a dneska už jsem ten zápas zkrátka až do konce dohrát nedokázala," uvedla Kvitová na twitteru.

V sobotních ranních hodinách nastoupila ke svému duelu i česká jednička Karolína Plíšková, která čelila 29. hráčce světa Španělce Paule Badosaové. Tu však v prvním setu porazila 7:5 a v tom druhém jí Španělska za stavu 2:0 zápas vzdala.

Jako jediná Češka se tak probojovala do semifinále, ve kterém poprvé ve své kariéře narazí na Švýcarku Jil Teichmannovou. Čtyřiadvacetiletá Švýcarka porazila Belindu Benčičovou 6:3 a 6:2.

Cincinnati
Ženy (dotace 2 114 989):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Bartyová (Aust.) - Krejčíková (ČR) 6:2, 6:4
Kerberová (Něm.) - Kvitová (ČR) 6:4, 3:3 skreč.
Ka. Plíšková (ČR) - Badosaová 7:5, 2:0 skreč.
Teichmannová (Švýc.) - Bencicová (10-Švýc.) 6:3, 6:2
Čtyřhra - semifinále:
Dabrowská, Stefaniová (6-Kan./Braz.) - Krejčíková, Siniaková (2-ČR) 7:5, 3:6, 10:7.
Muži (dotace 5 404 435 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Rubljov (4-Rus.) - Paire (Fr.) 6:2, 3:6, 6:3
Medveděv (1-Rus.) - Carreňo (7-Šp.) 6:1, 6:1.
Tsitsipas (2-Řec.) - Auger-Aliassime (12-Kan.) 6:2, 5:7, 6:1
A. Zverev (3-Něm.) - Ruud (8-Nor.) 6:1, 6:3

Reklama