Hlavní obsah

Jihlava - Vlašim 0:1Středočechům sesterství se Slavií svědčí, vedou tabulku druhé ligy

Aktualizováno

Fotbalisté Jihlavy v předehrávce 5. kola Fortuna Národní ligy podlehli Vlašimi 0:1. Hostující tým, který před sezonou navázal úzkou spolupráci s mistrovskou Slavií, se tak ujal vedení v neúplné tabulce.

Foto: Robert Neumann, Sport.cz

Trenér Martin Hyský.

Článek

Vlašim spolupracuje s pražskou Slavií. Sešívaní tam poslali trenéra Hyského a několik hráčů, jež má kouč pro Slavii připravit.

„Jihlava začala sezonu výborně, je to fotbalové mužstvo. Pravda je, že sice dostala čtyři branky v Brně, ale tam to nebude mít lehké nikdo. My určitě do Jihlavy jedeme hrát fotbal a chceme získat tři body," přál si Martin Hyský.

Jeho plán vyšel. Páteční předehrávka přinesla vyrovnanou podívanou o čelo tabulky. Dlouho bezbrankové utkání rozsekla až situace z 82. minuty, kdy nařízený pokutový kop ve prospěch hostujícího týmu proměnil Filip Blecha. Rozhodl tak o nejtěsnějším možném vítězství hostí. Vlašim se díky tříbodovému zisku posunula, minimálně do soboty, do čela tabulky.

Vysočina prohrála podruhé za sebou a je zatím šestá.

5. kolo druhé fotbalové ligy:
Jihlava - Vlašim 0:1 (0:0)
Branka: 81. Blecha z pen. Rozhodčí: Szikszay - Šimáček, Volf. ŽK: Zoubele, Shudeiwa, Vlček, Peřina - Svoboda, Křišťan. Diváci: 515.

Reklama

Související témata: