Hlavní obsah

Ka. Plíšková - Teichmannová 2:6, 4:6Plíšková musí na finále v Cincinnati zapomenout. Zlomil Češku šokující konec první sady?

Aktualizováno

Česká tenistka Karolína Plíšková si finále turnaje v Cincinnati nezahraje. Rodačka z Loun nezvládla semifinálovou bitvu s Jil Teichmannovou ze Švýcarska, které podlehla po setech 2:6, 4:6. Vítězka se ve finále utká se světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou. Australská tenistka v semifinále porazila 6:2, 7:5 Angelique Kerberovou z Německa.

Foto: Darron Cummings, ČTK/AP

Česká tenistka Karolína Plíšková si o titul na turnaji v Cincinnati nezahraje.

Článek
Fotogalerie

Bartyová potvrdila, že je momentálně ve formě a Kerberovou, které v semifinále kvůli zdravotním potížím vzdala Petra Kvitová, porazila za 76 minut. Pětadvacetiletá Australanka vyhrála i páté semifinále v sezoně a v neděli bude usilovat o třináctý titul v kariéře. Její soupeřkou bude Švýcarka Teichmannová. Půjde o první vzájemný zápas v kariéře.

Plíšková rozehrála semifinále dobře a vedla 2:1, obě hráčky si držely servis. Jenže pak přišel zkrat v podání rodačky z Loun. Švýcarka, která se na turnaj dostala jen díky udělené divoké kartě, se rozjela. Získala pět her v řadě a tím i první set.

Čeští fanoušci věřili v obrat, jenže jako první opět vzala sevris Plíškové její soupeřka. Vzápětí ovšem sama přišla o podání a bylo to 4:4. Do pohody ovšem ani tento moment českou hvězdu nedostal a hned v následující hře nabrala manko znovu. V tu chvíli šla švýcarská senzace podávat na vítězství v setu i utkání. Klíčovou chvíli ustála, Plíšková jí vše usnadnila i nevynucenými chybami, a tak mohla Teichmannová na kurtu brzy slzet štěstím. V Cincinnati si zahraje finále.

Tenisový turnaj mužů a žen v Cincinnati (tvrdý povrch):
Muži (dotace 5 404 435 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Rubljov (4-Rus.) - Medveděv (1-Rus.) 2:6, 6:3, 6:3
A. Zverev (3-Něm.) - Tsitsipas (2-Řec.) 6:4, 3:6, 7:6 (7:4)
Ženy (dotace 2 114. 89):
Dvouhra - semifinále:
Bartyová (1-Austr.) - Kerberová (Něm.) 6:2, 7:5.
Plíšková (ČR) - Teichmannová (Švýc.) 2:6, 4:6
Čtyřhra - finále:
Stosurová, Čang Šuaj (Austr./Čína) - Dabrowská, Stefaniová (6-Kan./Braz.) 7:5, 6:3.

Reklama

Související témata: