Hlavní obsah

Neskutečný zákrok gólmana při neprávem odpískané penaltě zvedl fanoušky ze sedaček

Pamplona/Praha

Zápas druhého kola španělské ligy mezi Osasunou a Celtou Vigo (0:0) měl jasného hrdinu. Stal se jím argentinský brankář hostů Matia Dituro, který předvedl řadu vynikajících zákroků, ale nejvíce se blýskl zásahem proti neprávem odpískané penaltě. To se totiž opravdu jen tak nevidí.

Foto: Miguel Vidal, Reuters

Hráči Celty Vigo oslavují gól. Ilustrační foto.

Článek

V prvním poločase zápasu měla Osasuna čtyři střely na branku, se kterými si gólman Viga Dituro dokázal poradit. Po začátku toho druhého si do další šance nabíhal Kike, jehož fauloval hostující Carlos Domíniquez.

O faulu nebylo pochyb, jenže z videa je jasně vidět, že byl mimo vápno a penalta se kopat neměla. Nicméně rozhodčí ji nařídil a k její exekuci se postavil Ruben Garcia. Ten mířil doprostřed brány a gólman skočil doleva, takže se zdálo, že gól bude jasný, jenže chyba lávky.

Dituro dokázal svou pravou nohou míč vykopnout daleko do bezpečí, aby jej žádný z hráčů nemohl dorazit. Jeho spoluhráči však nedokázali navázat na výkon svého gólmana a branku Herrery neohrozili ani jednou. Zápas skončil 0:0.

"Podle toho, jak se zápas vyvíjel, si myslím, že bod je dobrý. Cílem nebylo přijet sem pro remízu, ale pro tři body, ale také jsme věděli, že proti nám stojí soupeř, který je doma silný," řekl po zápase Argentinec.

Také dodal, že je na spoluhráče hrdý za to, že dokázali udržet remízu i přes to, že obránce Kevin Vázquez utrpěl v závěrečných minutách tvrdou ránu a musel opustit hřiště a tým tak dohrával v deseti, jelikož kouč Coudet už vyčerpal možnosti střídání.

Reklama

Související témata: