Hlavní obsah

Čtyři miliardy jsou hodně málo! PSG rozčílila nabídka od Realu na hvězdného útočníka

Paříž/Praha

Přestupové období v největších evropských fotbalových ligách pomalu končí, ale i ty nejbohatší velkokluby se stále ještě přetahují o své největší hvězdy. V posledních hodinách je nejžhavějším jménem na přestupovém trhu francouzský forvard Kylian Mbappé, kterého chce přetáhnout z Paris St.Germain madridský Real. Nabízí za něj 160 milionů eur, tedy zhruba čtyři miliardy korun. Vedení PSG ale výše nabídky ani trochu neoslnila a Real dokonce nařklo z nelegálních praktik a nedostatku respektu.

Foto: Francois Mori, ČTK/AP

Jedna z hvězd PSG Kylian Mbappé, kterou láká Real Madrid

Článek

Sportovní ředitel PSG Leonardo v rozhovoru pro francouzská media L'Equipe, Le Parisien, AFP a RMC potvrdil informace o nabídce ze strany Realu, ale celou záležitostí byl velmi rozladěn.

Nicméně pro přestup stále nechal dveře pootevřené, to by ale španělský klub musel přestupovou sumu výrazně navýšit.

„Pozice PSG vždy byla taková, že chceme Kyliana udržet. Tak tomu bylo v posledních dvou letech a nic se na tom nemění. Před dvěma měsíci jsme mu nabídli vylepšenou smlouvu na úrovni top hráčů a následně další a ještě lepší. Jenže tohle je opět strategie Realu Madrid, snaží vytvořit dojem, že pro jeho nákup udělal vše, aby k nim Mbappé přišel za rok zadarmo," čílil se Leonardo.

„Za poslední dva roky je jednání Madridu nekorektní, ilegální. Jeho vedení kontaktuje naše hráče, to je prostě neakceptovatelné, zcela bez respektu vůči nám. Důkazem této strategie je zveřejnit nabídku hráči sedm dní před koncem přestupního období a rok před vypršením hráčovy smlouvy," pokračoval někdejší brazilský reprezentant, nyní člen nejvyššího managementu PSG.

Jde o mnohem víc

„Navíc ta suma je daleko od toho, co bychom si představovali. Neprodáme takového hráče za méně, než kolik jsme za něj zaplatili, když mu bylo osmnáct. Budeme muset část těch peněz dát Monaku, zkrátka tahle nabídka není dostatečná. Nebudu zacházet do čísel, ale 160 milionů eur je méně, než jsme za něj zaplatili," vysvětloval.

„Tady jde ale i o mnohem víc. Jde o to, jak se to celé dělá. Naprosto bez respektu. Pro Kyliana jsme udělali naprosto všechno, aby u nás zůstal. A týden před uzávěrkou přestupů nebudeme na našich plánech nic měnit. Ale jestli chce odejít, ať jde, ale podle našich podmínek," připustil možnost útočníkova odchodu.

PSG už v létě posílil jeden z nejlepších fotbalistů všech dob Leo Messi, ale klub dává najevo, že si chce udržet i Mbappého. I když hrozí, že by za rok odešel z klubu zadarmo. Leonardo ale uvedl, že od hráče má slib, že zadarmo klub neopustí.

Reklama

Související témata: