Hlavní obsah

Dortmund - Hoffenheim 3:2Haaland rozhodl pro Dortmund poločasovou gólovou přestřelku s Hoffenheiem

Dortmund

Fotbalisté Dortmundu vyhráli díky norskému kanonýrovi Erlingu Haalandovi bundesligovou předehrávku 3. kola proti Hoffenheimu 3:2. Všechny góly padly ve druhém poločase, domácí Borussia dvakrát ztratila jednobrankový náskok, ale soupeři ani vyrovnání v poslední minutě utkání k bodovému zisku nestačilo. Haaland se hned na začátku nastavení zorientoval při závaru ve vápně a třetím gólem v sezoně rozhodl.

Foto: Leon Kuegeler, Reuters

Norský kanonýr Erling Haaland se raduje z gólu.

Článek

Dortmund se druhým vítězstvím v ročníku rehabilitoval za předchozí porážku ve Freiburgu. Po bezbrankovém poločase se na jeho stadionu strhla přestřelka, kterou odstartoval už čtyři minuty po přestávce osmnáctiletý americký útočník Reyna. Na vyrovnání Baumgartnera odpověděl další teenager v domácím dresu Angličan Bellingham, ale v 90. minutě domácí opět ztratili vedení po gólu nekrytého Dabbura po rohovém kopu.

Hned vzápětí byl ale Haaland na konci závaru, při kterém brankář Baumann vyrazil dvě střely zblízka. Na další dorážku norského ostrostřelce pod břevno už on ani obrana nestačili a Hoffenheim utrpěl první porážku v sezoně. Borussia se před víkendovým programem posunula do čela tabulky.

Německá fotbalová liga - 3. kolo:
Dortmund - Hoffenheim 3:2 (49. Reyna, 69. Bellingham, 90.+1 Haaland - 61. Baumgartner, 90. Dabbur)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články