Hlavní obsah

Třinec - Líšeň 0:2Hrdina Silný znovu úřadoval, Vyškov má první výhru, Jihlava uspěla venku

Praha
Aktualizováno

Proslavil se zásahem proti fanouškovi Zbrojovky ve vypjatém derby. O týden později si Jan Silný připsal vítězný gól, v utkání 6. kola fotbalové Fortuna Národní ligy přispěl k vítězství Líšně 2:0 v Třinci. Také Jihlava získala venku tři body, porazila Chrudim 1:0. První výhru v soutěži slaví nováček z Vyškova. Přestože hrál hodinu o deseti, Prostějov porazil jasně 4:0.

Foto: sklisen.com

Fotbalisté Líšně se radují...

Článek

Odvolání Františka Straky nezabralo, ve svojí premiéře prohrál také nový trenér Martin Zbončák. Třinec nestačili Líšni a podlehli jí na domácím hřišti 0:2. Zápas rozhodl ve 22. minutě hostující Silný, druhou trefu přidal dvacet minut před koncem Kučera. Líšeň tak má druhou výhru v sezoně a v tabulce poskočila výš, Třinec naopak ze šesti zápasů po páté prohrál a je poslední.

Jihlava po porážkách s Brnem a Vlašimí zabrala a zvítězila na hřišti Chrudimi. Jediný gól vstřelil v 67. minutě Filip Vedral, který proměnil pokutový kop. Východočeši tak nenavázali na předchozí venkovní plichtu z Opavy a jsou na předposledním místě. Vysočina v neúplné tabulce poskočila na pátou pozici.

Nováček Vyškov slaví první vítězství po postupu, na domácím hřišti si hladce poradil s Prostějovem 4:0. Domácí poslal do vedení Kanakimana, ale o pár minut později šli do deseti po Krškově vyloučení. Vyškov však zkraje druhého poločasu udeřil podruhé Vintrovou trefou a po hodině hry přidali další zásahy Kanakimana a Němeček. Prostějov padl po třech zápasech, naopak Vyškov po třech porážkách bodoval.

6. kolo druhé fotbalové ligy:
Třinec - Líšeň 0:2 (0:1)
Branky: 22. Silný, 71. Kučera. Rozhodčí: Hanousek - Matoušek, Líkař. ŽK: Hýbl, Bedecs, Šteinhübel, Ba Tidiane - Stáňa, Matocha, Kučera. Diváci: 240.
Chrudim - Jihlava 0:1 (0:0)
Branka: 67. Vedral z pen. Rozhodčí: Křepský - Podaný, Pfeifer. ŽK: Kesner, Drahoš, Řezníček, Fišl - Franěk, Lacko, Shudeiwa. Diváci: 856.
Vyškov - Prostějov 4:0 (1:0)
Branky: 26. a 65. Kanakimana, 49. O. Vintr, 66. Němeček. Rozhodčí: Zaoral - Mikeska, Bureš. ŽK: Štěpánek, O. Vintr - Omale, Vlachovský. ČK: 31. Krška (Vyškov). Diváci: 760.

Reklama

Související témata: