Hlavní obsah

Slovácko - Pardubice 2:1Daníček a Petržela rychle rozhodli o prvním skalpu Východočechů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Daníček 1 : 0
14. Petržela 2 : 0
64. Cadu 2 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slovácka porazili v 6. kole první ligy Pardubice 2:1. O jejich výhře v rozmezí třetí až 14. minuty rozhodli Vlastimil Daníček a Milan Petržela, za hosty korigoval v 62. minutě Brazilec Cadu. Tým z Uherského Hradiště zvítězil doma v nejvyšší soutěži počtvrté za sebou a Východočechy porazil poprvé v ligové historii po dvou prohrách z minulé sezony. Pardubice nebodovaly venku v lize ve třetím duelu po sobě.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Milan Petržela ze Slovácka.

Článek

Slovácko, které místo potrestaného trenéra Svědíka koučoval Mucha, začalo velkým náporem, který také velmi rychle proměnilo ve dvoubrankové vedení.

Už ve třetí minutě prodloužil rohový kop Hofmann na hlavu skórujícího Daníčka. Ve 14. minutě zužitkoval svoji rychlost a zkušenost veterán Petržela. Po náběhu za obranu a krásném pasu Havlíka přeloboval vyběhnutého Markoviče.

Domácí tým v této fázi jasně dominoval, dobře se pohyboval, lépe kombinoval a vytvářel si další šance. Dvakrát se do slibné koncovky dostal aktivně hrající Jurečka, ale třetí gól svého týmu nepřidal.

Po přestávce se hosté přece jen více dostali na útočnou polovinu Slovácka. V 63. minutě zdramatizoval zápas Cadu, který perfektně zakroutil trestný kop z 28 metrů do břevna, od něhož se odrazil za brankovou čáru. Gól posvětil videorozhodčí.

Hosty kontaktní gól postavil na nohy, nicméně domácí po krátkém herním výpadku opět zabrali na plné obrátky. Pojistku měl na kopačce Hofmann, ale zblízka přestřelil. Slovácko odehrálo závěr duelu víceméně na polovině hostů a bodovalo v devátém z posledních deseti ligových utkání.

Fotbalová liga - 6. kolo:
1. FC Slovácko - FK Pardubice 2:1 (2:0)
Branky: 3. Daníček, 14. Petržela - 63. Cadu. Rozhodčí: Machálek - Horák, Dresler - Pechanec (video). ŽK: Reinberk, Tomič - Jeřábek, Solil. Diváci: 3616.
Slovácko: Nguyen - Hofmann, Daníček, Kadlec - Reinberk, Havlík, Sadílek, Holzer (85. Tomič) - Petržela (66. Navrátil), Jurečka (66. Vecheta), Kohút (73. Kalabiška). Trenér: Mucha.
Pardubice: Markovič - Cadu, Čihák, Toml, Sláma (77. Huf) - Jeřábek, Solil - Tischler (69. Červ), Černý (28. Beran), Kostka (46. Lupač) - Chytil. Trenér: Novotný.

Reklama

Související témata: