Hlavní obsah

Sparta - Budějovice 1:0Hanckův vítězný gól zaplašil mindrák z neoblíbeného soupeře

MinutaMin. Tým Hráč Akce
38. Hancko 1 : 0
Záznam online reportáže

Zaplašili mindrák ze soupeře, s nímž si v poslední době nevěděli rady. Fotbalisté pražské Sparty v utkání 6. kola Fortuna ligy porazili České Budějovice 1:0 a aspoň do neděle se posunuli na první příčku tabulky. Vítězný gól vstřelil Hancko. Letenští od dubna neprohráli v nejvyšší soutěži 15x za sebou a vyhráli 10 z posledních 11 zápasů. Sparta navíc pod vedením trenéra Vrby zvítězila doma v lize ve všech 12 utkáních a nastřílela v nich 42 branek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Hložek ze Sparty Praha a Patrik Čavoš z Českých Budějovic.

Článek

Favorit měl Jihočechům co vracet. Sparta nezdolala v lize České Budějovice čtyřikrát po sobě (z toho tři remízy), ani poslední dva domácí ligové duely s nimi nevyhrála a inkasovala v nich 7 gólů...

Proti poslednímu vítěznému duelu s Hradcem Králové udělal trenér Vrba v sestavě jen jednu změnu, místo Karabce poslal do základu Karlssona.

Jihočeši měli problém v brance. Vorel proti svému mateřskému klubu nesměl nastoupit, a tak si debut v české lize na horké půdě odbyl Šipoš. Starosti ovšem rychle přibyly také domácí lavičce. K osmi absencím se totiž přidal také Polidar, který musel kvůli zranění brzy přenechat místo na hřišti Součkovi.

První solidní šanci měl po Karlssonově centru Pulkrab, hlavou ovšem branku netrefil. Sparta nebyla nijak zvlášť dominantní, vedení se však tentokrát ujala ještě v prvním poločase. Karlssonův rohový kop si našel Hancko a hlavou otevřel skóre. Domácí vyhráli první poločas 13:1 na střely, v jeho nastavení však museli být rádi, že Panákovu hrubku nezaplatili vyrovnáním.

Favorit se po přestávce lépe pohyboval a přidal. Hložek se celkem brzy dostal hned čtyřikrát do zakončení. Domácí však stále vedli jen o gól a třeba střídající Michal Škoda nebyl od skórování daleko.

Právě Škoda pak musel být rád, že za faul loktem do Panákovy hlavy dostal jen žlutou kartu. Při Karlssonově přímém kopu hosty podržel gólman Šipoš. Hanckův gól zůstal jediný, ale vítězný.

Fotbalová liga - 6. kolo:
Sparta Praha - Dynamo České Budějovice 1:0 (1:0)
Branka: 38. Hancko. Rozhodčí: Franěk - Hrabovský, Leška - Berka (video). ŽK: Panák - Horejš, Novák, Michal Škoda, Talověrov, Mihálik. Diváci: 6363.
Sparta: Nita - Wiesner, Panák, Hancko, Polidar (19. Souček) - Pavelka, Sáček - Karlsson (90. Minčev), Hložek, Pešek - Pulkrab (57. Karabec). Trenér: Vrba.
Č. Budějovice: Šípoš - Sladký, Králik, Talověrov, Novák - Čavoš, Hellebrand - Brandner (61. Tolno), Hora, Mihálik - Bassey (65. Michal Škoda). Trenér: Horejš.

Reklama

Související témata: