Hlavní obsah

Hradec - Plzeň 1:0Viktoria po kolapsu v Sofii prohrála s nováčkem a v lize poprvé zaváhala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
58. Rada 1 : 0
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Fotbalisté Plzně v 6. kole první ligy podlehli nováčkovi Hradci Králové 0:1, poprvé v sezoně ztratili body a v neúplné tabulce jsou druzí o bod za vedoucí Spartou. Svěřenci trenéra Michala Bílka si nespravili chuť po čtvrtečním vyřazení ve 4. předkole Evropské konferenční ligy s CSKA Sofia. Votroci v mladoboleslavském domácím azylu díky brance Jakuba Rady z 58. minuty po návratu do nejvyšší soutěže premiérově zvítězili a Viktorii zdolali po sérii 10 ligových porážek poprvé od února 1999.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Hradce se radují z gólu, vpravo Matěj Hybš z Plzně.

Článek

Bílek od prohry 0:3 po prodloužení v Sofii udělal v základní sestavě šest změn. Od začátku dostal šanci i debutující záložník Sýkora, jehož příchod na hostování z Poznaně oznámila Plzeň teprve v pátek. Poprvé v ligovém ročníku nastoupili uzdravený brankář Staněk a další krajní záložník Kopic.

Poprvé zahrozil ve 20. minutě hostující Janošek z přímého kopu, který zlikvidoval Fendrich. Jeho branku o chvíli později těsně minul Šulc a po půlhodině hry hradecký gólman ve velké šanci vychytal i aktivního Sýkoru. Jinak však Hradec držel s Plzní krok, i když brankáře Staňka příliš nevyzkoušel.

Do druhé půle vstoupili lépe Votroci. Rada nejprve Staňka nepřekvapil, ale v 58. minutě výstavní střelou z dálky i s pomocí břevna otevřel skóre. Rada si připsal první gól v ligové sezoně.

Hradečtí v závěru utkání dobře bránili a Západočechy nepustili do tlaku ani do větších příležitostí. Navíc si plzeňští Kaša s Řezníkem málem vstřelili vlastní gól.

Fotbalová liga - 6. kolo (hráno v Mladé Boleslavi):
FC Hradec Králové - Viktoria Plzeň 1:0 (0:0)
Branka: 58. Rada. Rozhodčí: T. Klíma - Caletka, Dohnálek - Kocourek (video). ŽK: Kodeš, Dvořák, Král, Leibl, Harazim, Fendrich - Chorý, Řezník, Bílek (trenér). Diváci: 1243.
Hradec: Fendrich - Donát, Král, Leibl (73. Harazim) - Mejdr, Kodeš, Rada (73. Kateřiňák), Urma - Dvořák (90.+1 Soukeník), Vlkanova - Vašulín (85. Kubala). Trenér: Koubek.
Plzeň: Staněk - Havel (66. Řezník), Kaša, Brabec, Hybš (78. Kayamba) - Janošek - Sýkora (66. Beauguel), Káčer (58. Bucha), Šulc (46. Mosquera), Kopic - Chorý. Trenér: Bílek.

Reklama