Hlavní obsah

Porazila rakovinu, teď se nadobro rozloučila s grandslamy. Suárezová sklidila ovace vestoje

Ovacemi vestoje vyprovodili fanoušci z kurtu po porážce v prvním kole US Open španělskou tenistku Carlu Suárezovou, která se letos na jaře vrátila na turnaje po boji s rakovinou. Zápas s Američankou Danielle Collinsovou, které podlehla 2:6, 4:6, byl pro dvaatřicetiletou hráčku poslední grandslamovou dvouhrou v kariéře.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Carla Suárezová ve svém posledním grandslamovém zápase.

Článek

"Prohrála jsem, ale tenhle rok byl dárek. Loni touhle dobou jsem netušila, jestli se tady ještě někdy objevím, a jsem tu. Mám z toho radost," uvedla Suárezová, která si ve Flushing Meadows dvakrát zahrála čtvrtfinále, což je její grandslamové maximum. Už dříve oznámila, že po této sezoně s tenisem skončí.

Ve dvouhře vyhrála dva turnaje WTA, ve čtyřhře získala tři tituly. "Jsem spokojená s tím, co jsem za ty roky odehrála. Jako malá jsem měla sen být v top ten. Těch snů bylo samozřejmě víc, ale nikdy se mi nesplnily. Nevyhrála jsem grandslam, nebyla světovou jedničkou, ale to je hrozně těžké," řekla Suárezová.

V New Yorku ji čeká ještě čtyřhra. Pak si chce odpočinout a je připravená hrát v listopadu v Praze závěrečný turnaj Poháru Billie Jean Kingové, pokud bude nominována.

Reklama

Související témata: