Hlavní obsah

Skandál na paralympiádě! Alkohol, rvačka a návštěva nevěstince

Tokio/Praha

Na paralympijských hrách předvádí handicapovaní sportovci senzační výkony a píšou neuvěřitelné příběhy. Je skandál, že někteří lidé vůbec na výjimečnost této akce neberou ohledy. Přibližně čtyřicítka policistů, která měla zajišťovat plynulý chod her, byla poslána domů poté, co se strážci zákona opili, porvali s místními obyvateli a navštívili nevěstinec.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

Více škody než užitku. Takto by se dalo popsat vystoupení japonských policistů z prefektury Jamanaši, kteří byli do hlavního města posláni jako podpora místní policie. Řada z nich totiž podle dostupných informací nedodržela přísná opatření.

Strážníci opustili svá ubytování a dostali se do ostrých střetů s místními obyvateli. Podle japonských médií došlo nedaleko vlakového nádraží v Sumidě k šarvátce, při které sice naštěstí nedošlo k vážným zraněním, ale policisté při ní zadrželi několik svých podnapilých kolegů.

Podle deníku Asahi Šimbun řada z rebelujících strážců zákona navštívila i nevěstinec. Všichni hříšníci byli po svém bujarém večírku zproštěni výkonu a odesláni zpět domů. Japonská policie uvedla, že proti všem policistům, u kterých se prokáže vina, budou přijata příslušná opatření.

Na situaci reagují diskutující na internetu. "Vím, že jejich práce je někdy stresující, ale je stejná pro všechny, a i oni musí dodržovat pravidla," píše jeden. "Udělali ostudu svým kolegům v Jamanaši. Měli by dostat příkaz odejít od policie," neměl slitování další.

Reklama

Související témata: