Hlavní obsah

Třinec - Fribourg 3:4Oceláři vedli v Lize mistrů o tři góly, ale prohráli. Ani Boleslav na první výhru nedosáhla

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Třince vedli ve čtvrtečním utkání se švýcarským Fribourgem už 3:0, přesto ani ve třetím duelu na body nedosáhli, když prohráli 3:4. Na premiérovou výhru nedosáhla ani Mladá Boleslav, ta prohrála 3:4 na ledě obhájce triumfu švédské Frölundy. Rozhodující gól inkasovala 32 sekund před koncem z hole českého útočníka Michaela Špačka.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Samuel Walser z Fribourgu a Aron Chmielewski z Třince během utkání Ligy mistrů.

Článek
Fotogalerie

Oceláři po pátečním porážce ve Švýcarsku 2:6 a sobotní prohře v Leksandu 2:3 vedli v prvním domácím duelu od čtvrté minuty, kdy se dostal před brankáře Reta Berru David Kofroň a otevřel skóre. V polovině úvodní části hned po čtyřech sekundách potrestal vyloučení Killiana Motteta Aron Chmielewski. A v čase 13:03 ještě zvýšil Tomáš Marcinko z úniku.

Po 130 sekundách druhé části poprvé kapituloval gólman Marek Mazanec, kterého po kombinaci překonal osamocený Julien Sprunger. Stejný hráč se znovu prosadil ve 26. minutě v přesilové hře při trestu Michala Kovařčíka. Vyrovnání se Fribourg dočkal 41 sekund před koncem druhé části při vyloučení Mariana Adámka, při kterém Christopher DiDomenico vyzrál na třineckého gólmana blafákem do bekhendu.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Jérémie Kamerzin z Fribourgu, Tomáš Marcinko z Třince a Reto Berra z Fribourgu.

Obrat dokonali hosté ve 43. minutě, když se dostal před Mazance obránce Raphael Diaz. Těsný náskok Fribourg uhájil a zůstává po třech duelech bez ztráty bodu.

"Čekali jsme těžkého soupeře, kvalita týmu ze Švýcarska je velká. První třetina nám vyšla jak herně, tak výsledkově. Byli jsme jednoznačně lepší, takhle bychom si to představovali, kdybychom to vydrželi celých šedesát minut," řekl klubovému webu asistent trenéra Ocelářů Aleš Krátoška.

"Od druhé třetiny nebyl náš výkon, jak bychom si představovali. Ve třetí třetině jsme nevyužili šance, které jsme měli, mohli jsme si pomoct nějakým gólem v přesilovce a minimálně srovnat. V sobotu bychom měli hrát jako první třetinu, to bylo podle našich představ a chtěli bychom na to navázat," dodal Krátoška před odvetou s Leksandem.

Boleslav měla smůlu

Mladá Boleslav na úvod Ligy mistrů prohrála 1:4 s Frölundou, pak získala alespoň bod za prohru 1:2 v prodloužení s IFK Helsinky. Nyní odehráli Středočeši v Göteborgu první venkovní vystoupení a skončilo bez bodového zisku.

Mladoboleslavský Ondřej Najman nejprve využil přesilovou hru a otevřel skóre. Domácí odpověděli v čase 17:15, kdy využil výhodu pěti proti třem Jacob Nilsson. Ve 25. minutě otočil v další přesilovce stav slovinský útočník Jan Muršak, ale ještě před polovinou utkání smazal ztrátu střelou z pravého kruhu Pavel Kousal.

Ve 43. minutě vrátil vedení vítězi čtyř z celkových šesti ročníků Ligy mistrů Špaček, který se z levého kruhu prokličkoval před gólmana Jana Růžičku a radoval se z premiérové soutěžní trefy v novém působišti. V čase 48:31 našel zpoza branky Jan Dufek volného Jakuba Kotalu, který vyrovnal na 3:3.

Chvíli před koncem pak rozhodl zápas účastník letošního mistrovství světa v Rize Špaček, který do Göteborgu zamířil po uplynulé sezoně z Třince. Při vyloučení Davida Bernada skóroval díky teči Nilssonovy střely.

"Myslím, že to byl vyrovnaný zápas. Frölunda samozřejmě byla favoritem, ale řekl bych, že při hře pět na pět jsme odehráli velice dobrou partii. Bohužel jsme se ale nechali vylučovat, to bylo jediné, co se nám nelíbilo. Měli jsme být disciplinovanější. Soupeř ty přesilovky využil, ze čtyř gólů dal tři v přesilových hrách. To rozhodlo zápas," uvedl kouč Mladé Boleslavi Radim Rulík.

"Je to škoda, protože jsme vůbec nebyli horším týmem a byly tam i situace, kdy jsme měli víc ze hry. Určitě to nebyl špatný výkon, ale některé situace a detaily jsme nezvládli – třeba v závěru zápasu, kdy jsme soupeře nechali ujet do přečíslení. Z toho vyplynul faul a třicet vteřin před koncem v přesilovce rozhodli. Přitom k tomu nemuselo vůbec dojít, kdybychom to sehráli zodpovědněji v útočném pásmu," dodal Rulík.

Hokejová Liga mistrů:
Základní skupina F:
Třinec - Fribourg 3:4 (3:0, 0:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 4. Kofroň (Marcinko), 11. Chmielewski, 14. Marcinko (Hrňa, D. Musil) - 23. Sprunger (DiDomenico, Bykov), 26. Sprunger (Desharnais), 40. DiDomenico, 43. Diaz (Bykov). Rozhodčí: Pražák, Šír - Klouček, Špůr. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:2. Diváci: 1848
Třinec: Mazanec - Kundrátek, D. Musil, M. Doudera, Marinčin, M. Adámek, Jaroměřský, Matyáš - Martin Růžička, P. Vrána, A. Nestrašil - Hrňa, Marcinko, Kofroň - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - Dravecký, Miloš Roman, Hrehorčák. Trenér: Varaďa.
Základní skupina B:
Frölunda - Mladá Boleslav 4:3 (1:1, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 18. J. Nilsson (Lasch, M. Špaček), 25. Muršak (P. Carlsson, Elliott), 43. M. Špaček (Muršak), 60. M. Špaček (J. Nilsson, Norlinder) - 11. O. Najman (Claireaux, Ševc), 29. P. Kousal (O. Najman, Šidlík), 49. Kotala (Dufek). Rozhodčí: Bjälkander, Sjökvist - Malmqvist, Lundgren. Vyloučení: 3:10, navíc Ševc (Mladá Boleslav) 5 min. a 10 min. Využití: 3:1.
Mladá Boleslav: J. Růžička - D. Moravec, Ševc, Pýcha, Pláněk, Bernad, Šidlík, Fillman - Flynn, O. Najman, P. Kousal - Kotala, Claireaux, Dufek - Eberle, Bičevskis, J. Stránský - Lunter, A. Zbořil, Závora. Trenéři: Rulík a Patera.
IFK Helsinky - Curych 0:2
Aktuální tabulka skupiny B
1.Frölunda3200110:86
2.Curych320016:56
3.IFK Helsinky311015:35
4.Mladá Boleslav300125:101
Skupina C:
19:00 Mannheim - Cardiff,
19:45 Lausanne - Lukko Rauma.
Skupina D:
19:00 Mnichov - SönderjyskE,
20:05 Zug - Rögle.
Skupina F:
19:30 Slovan Bratislava - Leksand.

Reklama

Související témata: