Hlavní obsah

Hokejisté Pardubic zvýšili náskok

Pardubičtí hokejisté porazili v zápasu 36. kola v tabulce třetí Třinec 5:2 po čtyřbrankovém přídělu ve třetí třetině a svůj náskok v čele extraligy zvýšili minimálně do neděle už na čtrnáct bodů.

Foto: ČTK/Luboš Pavlíček

Ilustrační foto

Článek

Oba celky nastoupily v neúplném složení. Domácím chyběli Rolínek, Divíšek, Pištek, hostům pak expardubičtí Král, Zadina a Malinský. Od úvodních minut se hrál otevřený hokej a hosté se pokoušeli dokázat, že nepřijeli pouze bránit. I bez největších útočných hvězd Krále a Zadiny připravili domácím několik horkých chvil. V šesté minutě se do vyložené šance dostal Marek, ale Svoboda jeho akci zlikvidoval. Mírnou herní převahu zužitkovali domácí až v 15. minutě při početní výhodě. Kudrna z levé strany prostřelil Lakosila a otevřel skóre. Vyrovnání přinesla také přesilovka, když 12 vteřin před návratem Čáslavy tečoval před Svobodou střelu obránce Houdka Martinek.

Nevydařené přesilovky Pardubic

V druhé třetině dělala domácím hodně problémů vysunutá obrana Třince. Pardubicím se pak nevydařily ani další dvě přesilovky, které hosté díky Lakosilovi přečkali a od druhé poloviny třetiny si vytvořili výraznou převahu. Napomáhala jim k tomu nedůrazná obrana domácích, která dovolila soupeři vytvářet si v útočném pásmu výrazný tlak. Protože i pardubický brankář Svoboda potvrzoval dobrou formu, zůstávalo po 40 minutách skóre 1:1.

Lahůdkový gól

Ve třetí třetině domácí celek viditelně přidal na důrazu a bojovnosti a rázem si vynutil výraznou převahu, kterou během devíti minut zúročil ve dvougolový náskok. Ve 45. minutě čerstvý otec Mikeska zajistil domácím vedení, které o čtyři minuty později Janecký biliárově zvýšil na dvougólový rozdíl. Lahůdkou pak byl v 54. minutě čtvrtý gól domácích, o který se postaral Lipina. Při vlastním oslabení si pohrál v útočném pásmu se třemi hráči Třince a skrz betony Lakosila poslal puk do branky. Hosté už v závěru stačili porážku jen korigovat.

Reklama