Hlavní obsah

Česko - Ukrajina 1:1Češi v posledních vteřinách zachránili remízu, parádně se trefil Vydra

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Kornijenko 0 : 1
90. Vydra 1 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Až v poslední vteřině tříminutového nastavení odvrátil legionář z Ostrovů Vydra porážku, která české reprezentaci v přípravném duelu s Ukrajinou hrozila. Trefil se stejně parádně, jako v první půli Kornijenko, takže utkání dvou čtvrtfinalistů evropského šampionátu skončila nakonec smírně. Zaslouženě, protože české mužstvo poskládané většinou z náhradníků a hráčů, které si chtěl trenér Šilhavý v reprezentaci vyzkoušet, podalo sice snaživý a bojovný výkon, dlouho však zmíralo na bídnou střeleckou produktivitu. Soupeře dvakrát zachránila tyč, Vydra ho však nakonec o výhru přece jen obral.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Vydra (vpravo) slaví svůj gól s Vladimírem Coufalem

Článek
Fotogalerie

Co jiného mu zbývalo než jen nevěřícně kroutit hlavou? Ve Slavii spaluje Tecl šanci za šancí, a když při návratu do reprezentace mířil míč z jeho kopačky do brány, zahrál si ukrajinský obránce Kryvcov biliár, ve skluzu trefil tyč a od ní putoval balon do zámezí.

Prostě smolíček, jemuž nebyla gólová trefa přána ani v Plzni.

A českému týmu by přitom moc a moc pomohla, protože velká příležitost se Teclovi nabídla už po osmi minutách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Spoluhráči ze Slavie Praha, Stanislav Tecl a Taras Kačaraba z Ukrajiny během přípravného mezistátního utkání v Plzni.

Navíc by šlo o vedení zasloužené, protože i v sestavě, v níž se objevili jen čtyři hráči aspirující za normálních okolností na místo v základní jedenáctce, byl výběr trenéra Šilhavého pětadvacet minut lepším, aktivnějším a útočnějším týmem.

I další příležitosti díky lepšímu pohybu a vydatné podpoře ofenzivy z druhé linie měl. Sadílkova hlavička však těsně minula bránu, Zmrhal pálil do hradby soupeřových těl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Sadílek a Yevhen Makarenko z Ukrajiny během přípravného utkání fotbalové reprezentace.

Zákonitě tudíž přišlo to, co v neděli v kvalifikaci v Bruselu.

Lekce z produktivity.

Tymčyk utekl po křídle debutujícímu Havlovi, parádně našel Kornijenka, proti jehož nechytatelné bombě neměl Staněk nárok.

A po sedmi minutách mohlo být ještě hůř, protože Havel znovu jen udiveně sledoval, jakého zrychlení je Tymčyk schopen. Naštěstí pro český tým útočník kyjevského Dinama namísto přihrávky na nabíhajícího spoluhráče zkusil skórovat sám. Ovšem jen zkusil, takže Staněk jeho střelu lapil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Hložek během přípravného utkání fotbalové reprezentace.

Ještě před přestávkou se Peškovi nabídla příležitost k vyrovnání, ale i tentokrát zůstalo pouze u nabídky. Brankář Bojko totiž Sadílkův pokus jen vyrazil, ale dobíhající Pešek se před Kornijenka ke střele vůbec nedostal.

Hromadné střídání v první čtvrthodině druhé půle tempo a úroveň zápasu pochopitelně poznamenalo, šance se přesto rodily.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté české reprezentace oslavují gól na 1:1.

Nejdřív ji spoluhráčům nachystal další ukrajinský rychlík Zubkov, ale ani jeden z nabíhajícího tria na prudkou přihrávku nedosáhl, po pár minutách se Tecl znovu přesvědčil, že jemu gól prostě přán není.

Coufal ho našel ve výtečné střelecké pozici, jenže Tecl i z ní trefil tyč. A když dvě minuty před koncem vyčerpal příležitosti k vyrovnání i Sadílek, jehož slabou střelu Bojko vyrazil, měli už Ukrajinci výhru v rukou. A to i přesto, že i oni nastoupili v hodně improvizované sestavě. V porovnání s nedělním kvalifikačním duelem s Francií, s níž uhráli remízu, jim v kádru chybělo hned osm hráčů.

Vydra jim však v samém závěru tříminutového nastavení po akci Baráka radost pokazil, takže český celek ani v osmém zápase na plzeňském stadionu neprohrál.

ČR - Ukrajina 1:1 (0:1)
Branky: 90. + 3 Vydra - 27. Kornijenko. Rozhodčí: Glova - Bednár, Weiss (všichni Slovensko). ŽK: Sadílek, Král - Zinčenko.
ČR: Staněk - Coufal, Holeš (61. Kaša), Jemelka, Havel (46. Matějů) - Král, Souček (61. Barák) - Pešek (46. Hložek), Sadílek, Zmrhal (46. Vydra) - Tecl (77. Sáček). Trenér: Šilhavý.
Ukrajina: Bojko - Kačaraba, Kryvcov (46. Sobol), Syrota - Tymčyk, Makarenko (56. Šaparenko), Zinčenko, Kornijenko - Jarmolenko (76. Kočergin), Zubkov (65. Buleca) - Sikan (56. Jaremčuk). Trenér: Petrakov.

Reklama

Související témata: