Hlavní obsah

Vydra o mizerné produktivitě Čechů: Vystřílíme se na rozcvičce a pak v zápase nic!

Gól „last minute". Při absenci klíčového útočníka Patrika Schicka dostali během zářijového srazu fotbalové reprezentace šanci všichni tři jeho konkurenti. Ale jen jeden z nich dal gól. Matěj Vydra. V samém závěru středeční přípravy s Ukrajinou vyrovnal pohotovou ránou do šibenice na 1:1.

Říkal jsem si, že to tam nepadne, i kdybychom hráli to utkání dvakrát, přiznal Matěj VydraVideo: FAČR

 
Článek

„První poločas se mi líbil, škoda, že jsme nevyužili nějakou šanci. Po přestávce jsme ještě přidali na tempu, víc jsme napadali. Dělali jsme Ukrajincům problémy, bušili jsme do nich. Nakonec padl gól z poslední střely," uvedl Vydra. Lehce tím napravil neproměněnou tutovku v nedělním neúspěšném kvalifikační duelu v Belgii (0:3). Za stavu 0:2 běžel sám na Courtoise, vrátit Čechy do zápasu ale nedokázal.

„Nájezd v Bruselu jsem vyřešil špatně. Zaplaťpánbůh, že mi to tam padlo aspoň s Ukrajinou," prohodil 29letý útočník Burnley. Na tým dopadla neúčast Schicka možná víc než očekávali. Vždyť ve třech utkáních vstřelili pouhé dvě branky. Po gólu dali Ukrajině a podprůměrnému Bělorusku v kvalifikaci.

„Na tréninku nám góly padají. I při nácviku střelby před zápasem. Asi se vystřílíme na rozcvičce a pak v zápase nic," žertoval Vydra, který vzhledem k průběhu utkání s Ukrajinou přestával věřit, že české mužstvo vyrovná.

„Jen Standa Tecl měl dvě šance. Všechno udělal dobře, jednou trefil tyč, podruhé mu střelu srazil na tyč obránce. V duchu jsem si říkal, že gól nedáme i kdybychom hráli dva zápasy. Zaplaťpánbůh, že se mi povedlo vyrovnat. Myslím, že jsme celkově neodehráli špatné utkání," podotkl Vydra.

Za měsíc čeká reprezentaci klíčový duel v kvalifikační skupině, v Edenu se postaví Walesu. Bale a spol. sice ve středu nečekaně klopýtli doma s Estonskem (0:0), nicméně bodově se na Čechy dotáhli. Navíc mají o zápas méně.

„Před začátkem kvalifikace favorizovali všichni Belgii, která je také jasně první. My si to rozdáme s Walesem o druhé místo. V Praze ho musíme nutně porazit. Potřebujeme nabrat formu v klubech a následně ji přenést do reprezentace," konstatoval Vydra.

Reklama

Související témata: