Hlavní obsah

Fotbalisté Nice přišli kvůli nedohranému utkání proti Marseille o bod

Paříž

Fotbalisté Nice přišli kvůli chování svých fanoušků v nedohraném utkání francouzské ligy proti Marseille o dva body, z toho o jeden podmíněně. Vedení soutěže ve středu nařídilo skandální zápas dohrát na neutrálním hřišti a bez diváků.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Duel francouzské fotbalové ligy Nice - Marseille se kvůli diváckým nepokojům nedohrál. Do akce musela policie, došlo k potyčce realizačních týmů, fanoušci vnikli na hrací plochu.

Článek
Fotogalerie

Utkání 3. ligového kola hrané 22. srpna bylo předčasně ukončeno 15 minut před koncem poté, co domácí příznivci metali na hřiště lahve a další předměty. Když hostující Dmitri Payet hodil jednu z lahví zpět do hlediště, vtrhla část příznivců na hrací plochu a došlo k potyčkám. Zápas byl na zhruba hodinu a půl přerušen, a když se hráči Marseille odmítli vrátit kvůli obavám o bezpečnost na trávník, rozhodčí duel definitivně ukončil.

Nice bylo už bezprostředně po skandálu potrestáno příštím domácím zápasem bez diváků, celkově včetně dohrávky s Marseille odehraje před prázdným hledištěm tři duely. Fyzioterapeut Nice Pablo Fernandez dostal za svou roli v potyčce zákaz činnosti při zápasech do konce sezony. Obránce Marseille Álvaro González byl distancován na dvě utkání, Payet na jedno.

Nice v utkání přerušeném v 75. minutě vedlo 1:0.

Reklama

Související témata: