Hlavní obsah

Třinec - Č. Budějovice 4:0Oceláři vykročili za obhajobou titulu hladkou výhrou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Růžička 1 : 0
10. Chmielewski 2 : 0
42. Daňo 3 : 0
46. Hrňa 4 : 0
Záznam online reportáže

Třinečtí hokejisté odstartovali novou extraligovou sezonu domácí výhrou 4:0 nad Českými Budějovicemi. Úřadující mistr vedl už v desáté minutě po trefách Martina Růžičky a Arona Chmielewského o dvě branky. Extraligovou premiéru ozdobil gólem Marko Daňo a brankář Marek Mazanec se v novém působišti uvedl čistým kontem.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Třince se radují z gólu.

Článek

Hosté, kteří byli nejhorším mužstvem poslední sezony, během léta obměnili trenérský tým, který vede Jaroslav Modrý, a posílili kádr o zvučná jména. Motor získal například několikanásobného nejproduktivnějšího hráče soutěže Milana Gulaše a gólmana Dominika Hrachovinu, který si ale pořádně nesáhl na puk a už jej dvakrát vytahoval ze sítě.

Ani v jednom případě ale neměl Hrachovina nárok. Před prvním gólem špatně rozehrál hostující obránce Štencel, puk získal v pravém kruhu útočné třetiny Nestrašil a po jeho pasu zakončoval Růžička do odkryté branky. O chvíli později domácí Chmielewski nejdříve trefil horní tyčku, ale ještě v témže střídání po nepřesné střele Ondřeje Kovařčíka uklidil kotouč do zcela prázdné branky. Hosté se dostali do pár přečíslení, ale ani jedno nedotáhli.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinecký Aaron Chmielewski střílí druhý gól, zleva Jan Štencel a brankář Dominik Hrachovina z Českých Budějovic.

Někteří domácí fanoušci křičeli ve 26. minutě gól, puk se ale po teči kapitána Vrána odrazil od pravé tyčky pod chrániče Hrachoviny. Oceláři byli v této pasáži mnohem aktivnější, soupeři dovolili jen tři střely.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Dominik Hrachovina z Českých Budějovic.

Plány hostů o zdramatizování zápasu narušil po 72 sekundách závěrečné třetiny Daňo, který tečoval střelu Marinčina od modré čáry. Hrňa vzápětí střelou z pravého kruhu využil přesilovou hru. A byť se Českobudějovičtí nevzdávali a snažili se o čestný úspěch, tak Mazance nepřekonali.

1. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - Madeta Motor České Budějovice 4:0 (2:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 5. Martin Růžička (A. Nestrašil), 10. Chmielewski (O. Kovařčík, M. Kovařčík), ), 42. Daňo (Marinčin, Marcinko), 46. Hrňa (M. Doudera, Martin Růžička). Rozhodčí: Kubičík, Šír - Gergely, Hlavatý. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. Diváci: 2619.
Třinec: Mazanec - Kundrátek, D. Musil, M. Doudera, Marinčin, M. Adámek, Jaroměřský - Martin Růžička, P. Vrána, A. Nestrašil - Hrňa, Marcinko, Daňo - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - Kofroň, Miloš Roman, Hrehorčák - Dravecký. Trenér: Varaďa.
České Budějovice: Hrachovina - Bučko, Piskáček, Bindulis, Vráblík, Slováček, Štich, Štencel - Gulaš, Pech, J. Ondráček - Karabáček, D. Voženílek, Venkrbec - Valský, M. Toman, Abdul - M. Beránek, M. Hanzl, Vondrka. Trenér: Modrý.

Reklama