Hlavní obsah

GLOSA: Když jedničku střídá v indexu nedostatečná. Tohle se (ne)povedlo, Kladeňáci!

Chomutov

Zíral jsem s otevřenou pusou. Přiznávám. Když se definitivně potvrdilo, a vlastně i předtím v době pouhých náznaků, že by hokejisté Kladna mohli po čas rekonstrukce střechy svého zimáku najít nucený azyl v Chomutově, ani za mák jsem nevěřil, že by na ledě Pirátů mohli najít jakous takous domácí atmosféru. Mýlil jsem se. Fanoušci Rytířů byli v pátek při extraligovém prologu proti Vítkovicím výteční a na jedničku. Bohužel jen 59 minut...

Kladenští hokejoví fanoušci si zvykají na azyl v ChomutověVideo: Sport.cz

 
Článek

80 kilometrů. Zhruba taková je vzdálenost mezi Kladnem a Chomutovem, kterou ti nejvěrnější příznivci Jágrova klubu musejí podstoupit osmadvacetkrát za sezonu, pokud chtějí vidět všechna „domácí" utkání svých miláčků.

V pátek jich na sever Čech dorazily dva autobusy a další stovky po vlastní ose v autech. Drtivá většina z 2016 přítomných fanoušků v Rocknet Areně byla právě příznivci Kladna. A atmosféru vytvořili takovou, že si skoro nezadala s tou, na jakou jsou Rytíři zvyklí ze svého zimáku na adrese Hokejových legend.

Jel jsem ho tam jenom popostrčit a takhle se to vyvinulo, říká Marek Račuk k bitce s FlickemVideo: Sport.cz

Kotel narvaný k prasknutí, neustálé skandování, takže by vás se zavřenýma očima vůbec nenapadlo, že kapacita stadionu je zaplněna sotva z poloviny.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Vzadu uprostřed Jaromír Jágr z Kladna po druhém inkasovaném gólu v utkání s Vítkovicemi.

Jenže jednička už už vepsaná do indexu je náhle přepsána na nedostatečnou. A to necelé dvě minuty před koncem duelu, kdy vítkovický Robert Flick po potyčkách s Tomášem Plekancem a následné bitce s Markem Račukem mířil do šatny v domnění, že utkání pro něj již skončilo.

Jasně, není úplně vhodné, že hráč soupeře cestou do kabiny musí projít pod kladenským kotlem, který byl v té době rozzuřený doběla. Tolik chmelového moku, kterého dopadlo na jeho hlavu a tělo, by si kanadský útočník nejspíš neužil ani v leckterých pivních lázních.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Kladenský Marek Račuk prověřil brankáře Vítkovic Aleše Stezku.

Dokážu pochopit aktuální rozpoložení myslí kladenských fans, ale tohle už bylo za hranou. A ještě víc scénka bezprostředně po konci duelu, kdy kotel „sprchoval" pivem celý tým Vítkovic, který mířil do útrob stadionu.

O sprostých nadávkách na adresu vítkovického kapitána Romana Poláka, jenž jen prosil přítomné pořadatele o vytvořeni bezpečného průchodu svých spoluhráčů do šatny, ani nemluvě...

Jan Škvor

Jako redaktor internetového portálu www.sport.cz působí Jan Škvor od roku 2007, specializuje se na lední hokej. Jako reportér absolvoval šest hokejových mistrovství světa a zimní olympijské hry 2014 a 2018.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články