Hlavní obsah

Teplice - Ostrava 1:2Fotbalisté Ostravy popáté v ligové sezoně vyhráli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
62. Trubač 1 : 0
66. Almási 1 : 1
80. Mazuch (vlastní) 1 : 2
Záznam online reportáže

Teplice

Fotbalisté Teplic prohráli v sobotním utkání 7. kola nejvyšší soutěže doma s Baníkem Ostrava 1:2, duel rozhodl vlastní gól. Ostrava vyhrála popáté v ligové sezoně, Teplice pošesté prohrály.

Foto: Vojtěch Hájek, ČTK

Zleva Roman Potočný z Ostravy a David Černý z Teplic.

Článek
Fotogalerie

Domácí se museli obejít bez nejlepšího střelce Mareše, přesto byli v úvodní části aktivnější. Po čtvrthodině se dostal do první nadějné pozice Krunert, jeho pokus z hranice pokutového území ale letěl mimo. Baník hrozil především z rychlých brejků nebo po chybách soupeře. Po Vondráškově nedůrazné malé domů se mohl prosadil Potočný, gólman Čtvrtečka však před ním míč včas odkopl.

Jinak to ale byli dál domácí, kteří směrem do útoku hrozili více. Černého střelu ovšem zablokovali hostující obránci na roh a podobně si poradili později i s pokusem Krunerta. Když už po půlhodině prošla Černého rána skrz hostující obranu mezi tři tyče, vyrazil ji pro změnu pozorný brankář Laštůvka. Skóre se neměnilo ani šest minut před přestávkou, kdy domácí reklamovali v pokutovém území faul na Trubače. Sudí Černý po konzultaci s videorozhodčím penaltu nenařídil.

Ostravští trenéři vystřídali do druhé půle Sora za De Azeveda a nový hráč na trávníku mohl Baník dostat už po šesti minutách do vedení. Jeho šanci po rychlém brejku však zneškodnil dobrým zákrokem Čtvrtečka.

Po hodině hry naopak udeřili na druhé straně domácí. V 62. minutě si naběhl na Chlumeckého přihrávku z levé strany Trubač a z bezprostřední blízkosti nedal Laštůvkovi šanci. Dal osmou ligovou branku v kariéře.

Teplicím však vydrželo vedení pouhé čtyři minuty. Centr ostravského Ndefeho totiž vrátil Potočný hlavičkou na zadní tyč a tam míč dopravil do sítě střídající Almási. Slovenský útočník zaznamenal druhý gól v ligové sezoně.

S domácími navíc bylo za chvíli ještě hůř. Deset minut před koncem se protlačil k centru z levé strany Kuzmanovič a jeho přihrávku směřující před bránu si srazil nešťastně do vlastní sítě Mazuch. Teplice se už v závěru k žádnému výraznému tlaku nedostaly a prohrály s Ostravou poprvé po čtyřech ligových zápasech.

7. kolo první fotbalové ligy:
FK Teplice - Baník Ostrava 1:2 (0:0)
Branky: 62. Trubač - 66. Almási, 80. vlastní Mazuch. Rozhodčí: Černý - Paták, Váňa - Adam (video). ŽK: Krunert, Succar, Knapík - Lischka, Sor. Diváci: 2568.
Teplice: Čtvrtečka - Vondrášek, Knapík, Mazuch, Chlumecký - Černý (78. Kodad), Jukl, Trubač, Krunert (86. Hasil), Fortelný (78. Moulis) - Ledecký (65. Succar). Trenér: R. Kučera.
Ostrava: Laštůvka - Ndefe (79. Granečný), Svozil, Lischka, Fleišman - De Azevedo (46. Sor), Kaloč (59. Budínský), Kuzmanovič, Tetour, Potočný (72. Juroška) - Klíma (59. Almási). Trenér: Galásek.

Reklama

Související témata: