Hlavní obsah

Prostějov - Chrudim 2:0Hanáci zabrali, dvěma góly se blýskl Žák

Prostějov
Aktualizováno

Jediný sobotní souboj 7. kola Fortuna Národní ligy přinesl radost prostějovským fotbalistům. V souboji týmů, kterým se v letošní sezoně zatím příliš nedaří, díky dvěma trefám Filipa Žáka v prvním poločase porazili východočeskou Chrudim 2:0. V tabulce se tak Prostějov posunul již na sedmé místo, Chrudim zůstává patnáctá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jiří Jarošík (vlevo) ještě na lavičce Ružomberoku.

Článek

První střelu zápasu sice vyslali hosté, ale prostějovská defenziva ji dokázala zablokovat. A už v 5. minutě šli Hanáci do vedení. Postupnou kombinací se dostali s míčem do pokutového území a Žákova střela skončila až v síti.

Prostějovští chtěli odčinit vysokou porážku 0:4 z poslední kola z Vyškova. A 400 domácím fanouškům na stadionu dělali radost, na hřišti byli lepším týmem.

Vypracovávali si jednu střelu za druhou, až se prosadili podruhé. Ve 41. minutě se do míče opřel znovu Žák, který úspěšně zakončil rychlý útok Hanáků. Šestadvacetiletý záložník tak vsítil už čtvrtý gól v sezóně a vyšvihl se na dělené druhé místo v tabulce střelců.

Ve druhém poločase si už Prostějov vypracovaný náskok pohlídal. Hanáci berou tři body, posunuli se v tabulce na sedmou pozici.

7. kolo druhé fotbalové ligy:
Prostějov - Chrudim 2:0 (2:0)
Branky: 5. a 41. Žák. Rozhodčí: Radina - Dresler, Poživil. ŽK: Kopřiva - Hašek, Juliš, Surmaj. Diváci: 400.

Reklama

Související témata: