Hlavní obsah

Sparta B - Ústí 1:0Sparťanská rezerva si připsala třetí výhru v řadě, jedinou branku vstřelil Sejk

Fotbalisté Žižkova prohráli v nedělním utkání 7. FNL doma s Vyškovem vysoko 1:4, naopak rezerva pražské Sparty získala důležité tři body, když jí stačil jediný gól k výhře nad Ústím nad Labem. Do základní sestavy nastoupil po zranění s kapitánskou páskou obránce Ondřej Čelůstka a útok posílil Matěj Pulkrab s Martinem Minčevem. Jedinou branku vstřelil Václav Sejk a Letenští tak vyhráli 1:0.

Foto: @ACSparta_CZ, Twitter

Matěj Pulkrab (vlevo) v souboji o míč s Adamem Čičovským.

Článek

Sparťanské rezervě zajistil třetí druholigové vítězství za sebou Sejk, který ve 20. minutě z voleje přesně vystřelil k tyči. Ústí prodloužilo čekání na výhru na šest kol.

Nováček Vyškov zvítězil na Žižkově 4:1 a premiérově bodoval venku. Viktoria naopak poprvé v sezoně na svém stadionu vyšla naprázdno. Dva góly dal v závěru střídající Simr.

Varnsdorf i díky dvěma brankám Schöna porazil Vlašim 3:1, doma vyhrál i počtvrté v sezoně a posunul se na čtvrtou pozici. Hosté přerušili třízápasovou vítěznou sérii a jsou pátí.

Poslední Třinec i ve druhém utkání pod novým trenérem Zbončákem prohrál, tentokrát 0:3 na hřišti Táborska. Jihočeši zabrali po dvou porážkách za sebou a patří jim šesté místo.

7. kolo druhé fotbalové ligy:
Sparta Praha B - Ústí nad Labem 1:0 (1:0)
Branka: 20. Sejk. Rozhodčí: Vychodil - Novák, Černoevič. ŽK: Jonáš, Suchomel, Gabriel, Šimáček - Chodora, Bílek. Diváci: 362.
Viktoria Žižkov - Vyškov 1:4 (0:1)
Branky: 59. Batioja - 87. a 89. Simr, 41. Slaměna, 51. Kanakimana. Rozhodčí: Szikszay - Flimmel, Volf. ŽK: Richter - Vintr, Štěpánek. Diváci: 907.
Varnsdorf - Vlašim 3:1 (2:0)
Branky: 31. a 90.+1 Schön, 16. Lauko - 64. Alijagič. Rozhodčí: Raplík - Melichar, Slavíček. ŽK: Bláha, Šimon - Hošek, Svoboda. Diváci: 620.
Táborsko - Třinec 3:0 (2:0)
Branky: 16. Provazník, 29. Matoušek, 83. Kopečný. Rozhodčí: Dubravský - Mikeska, Pfeifer. ŽK: Tusjak, Holiš, Provazník, Matoušek, Boula - Bedecs, Ba. Diváci: 965.

Reklama