Hlavní obsah

FC Turín - Salernitana 4:0Reprezentant Zima začal v Itálii vítězstvím, Inter Milán poprvé ztratil body

Aktualizováno

Český fotbalista David Zima si odbyl vítěznou premiéru v italské lize. Reprezentační obránce odehrál celý zápas při výhře FC Turín 4:0 nad Salernitanou. Inter Milán poprvé v nové sezoně ztratil body. Obhájci titulu ve třetím kole na hřišti Sampdorie Janov dvakrát vedli, přesto jen remizovali 2:2. AC Milán zůstalo po výhře 2:0 nad Laziem stoprocentní, stejně jako AS Řím, které doma udolalo 2:1 Sassuolo a drží se o skóre v čele soutěže.

Foto: Spada, ČTK/AP

Fotbalisté AC Milán zůstali i po třetím kole v italské lize stoprocentní. Výhru 2:0 nad Laziem zařídili góly Rafael Leao a Zlatan Ibrahimovic (na snímku)-

Článek

Zima přestoupil do Turína z pražské Slavie před reprezentační pauzou a dostal důvěru od začátku hned v prvním utkání. Ve tříčlenné obraně společně s Ricardem Rodriguezem a Bremerem uhájili čisté konto a pomohli "Býkům" k prvním bodům v sezoně.

Turín zlomil odpor nováčka soutěže krátce před přestávkou, hlavou se prosadil Antonio Sanabria. Pojistku přidal rovněž ze vzduchu Bremer a v závěru se prosadili ještě Tommaso Pobega a Saša Lukič.

Salernitana tak stále čeká na první body po návratu mezi elitu. Ve třech utkáních navíc inkasovala jedenáctkrát, což je nejvyšší počet od sezony 1994/95 a zavedení tříbodového systému v Serii A.

Inter poslal do vedení výstavní ránou z přímého kopu Federico Dimarco, první trefou Sampdorie v sezoně ale se štěstím srovnal Maja Jošida. Scénář se opakoval i po zásahu Lautara Martíneze, kterého po změně stran napodobil gólem z voleje domácí Tommaso Augello. Trenér "Nerazzurri" Simone Inzaghi tak neoslavil vítězstvím svůj 200. zápas Serie A v roli hlavního kouče.

Výhru AC Milán zařídili góly Rafael Leao a Zlatan Ibrahimovic. Hvězdný švédský útočník se prosadil při návratu po zranění v 67. minutě, pouhých sedm minut poté, co přišel z lavičky na hřiště. I díky jeho trefě jsou "Rossoneri" o skóre druzí před Neapolí.

AS Řím vyhrálo pod vedením nového trenéra Josého Mourinha i páté soutěžní utkání v sezoně. O výhře nad Sassuolem rozhodl v první minutě nastavení střídající Stephan El Shaarawy,

Cagliari doma vedlo nad Janovem ještě v 59. minutě o dvě branky, nakonec ale prohrálo 2:3. Obrat dokonal dvěma trefami střídající Mohamed Fares.

Italská fotbalová liga - 3. kolo:
Sampdoria Janov - Inter Milán 2:2 (33. Jošida, 47. Augello - 18. Dimarco, 44. Martínez)
Cagliari - FC Janov 2:3 (16. Joao Pedro z pen., 56. Ceppitelli - 69. a 78. Fares, 59. Destro)
FC Turín - Salernitana 4:0 (45. Sanabria, 65. Bremer, 87. Pobega, 90.+1 Lukič)
Spezia - Udine 0:1 (89. Samardžič),
AC Milán - Lazio Řím 2:0 (45. Leao, 67. Ibrahimovic),
AS Řím - Sassuolo 2:1 (37. Cristante, 90.+1 El Shaarawy - 57. Djuričič).

Reklama

Související témata: