Hlavní obsah

Espaňol - Atlético 1:2Atlético zvítězilo gólem z deváté minuty nastavení, Benzemův hattrick pomohl Realu

Madrid
Aktualizováno

Fotbalisté Realu Madrid ve 4. kole španělské ligy s Celtou Vigo dvakrát prohrávali, nakonec ale i díky hattricku útočníka Karima Benzemy zvítězili 5:2. Atlético Madrid otočilo utkání na hřišti Espaňolu. Výhru 2:1 zařídil obhájcům titulu gólem v deváté minutě nastavení Thomas Lemar.

Článek

Real doma prohrával s Vigem po poločase 1:2, po změně stran ale nasázel soupeři čtyři branky. Benzema zavelel k obratu svým druhým gólem hlavou ve 47. minutě a hattrick dokonal z penalty v závěru. Mezitím se trefili ještě Vinícius Júnior a při svém debutu za "Bílý balet" i osmnáctiletý Eduardo Camavinga.

Real je v čele soutěže o skóre před městským rivalem Atléticem a Valencií, která si poradila 4:1 s Pamplonou.

Nováček soutěže Espaňol se ujal vedení ve 40. minutě, kdy se hlavou trefil Raúl de Tomás a vstřelil první ligový gól svého týmu v sezoně. Atlético se dlouho nemohlo prosadit a nepomohla mu ani útočná posila Antoine Griezmann, který nastoupil poprvé od návratu z Barcelony a odehrál 58 minut.

Favorit skóroval až v 79. minutě zásluhou Yannicka Carrasca. Belgický záložník si pak na konci dlouhého nastavení narazil míč s Lemarem a ten zařídil Atléticu třetí výhru v sezoně. Espaňol zůstává na dvou bodech za dvě remízy.

Španělská fotbalová liga - 4. kolo:
Espaňol Barcelona - Atlético Madrid 1:2 (40. De Tomás - 79. Carrasco, 90.+9 Lemar),
Pamplona - Valencie 1:4 (8. Moncayola - 26. Gómez, 50. vlastní Hernández, 55. Guedes, 73. Alderete),
Cádiz - San Sebastian 0:2 (71. a 84. z pen. Oyarzabal),
Real Madrid - Vigo 5:2 (24., 47. a 87. Benzema, 54. Vinícius Júnior, 72. Camavinga - 4. Mina, 31. Cervi).

Reklama

Související témata: