Hlavní obsah

Karlovy Vary - Vítkovice 4:1Karlovy Vary přejely Vítkovice a drží čtyřgólový průměr

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Plutnar 1 : 0
33. Kohout 2 : 0
36. Kalus 2 : 1
42. Beránek 3 : 1
59. Rachůnek 4 : 1
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varů v úvodních dvou kolech nového ročníku extraligy drží průměr čtyř vstřelených branek na zápas. V neděli porazili Vítkovice 4:1 a vyhráli i druhý extraligový zápas nové sezony. Hosté naopak nenavázali na páteční bodový zisk z utkání proti Kladnu. Vítkovice dokázaly ve druhé třetině snížit dvoubrankový náskok Energie, na další branky Západočechů ale již neodpověděly.

Článek

Domácí byli od úvodu střelecky aktivnější. První velkou šanci ale ve 4. minutě nevyužil Flek, Stezka v brance Vítkovic byl připravený. K otevření skóre nepomohla Karlovým Varům ani první přesilová hra, faul Plutnara nedokázali potrestat ani hosté. Bek Energie se ale po návratu z trestné lavice dostal do brejku s Flekem a přečíslení dva na jednoho zakončili ukázkově.

Druhá třetina se nesla až do 30. minuty ve znamení nepřesností z obou stran a častého přerušování hry. Ve 33. minutě chyboval Stezka při rozehrávce, k puku se dostal Koblasa a po jeho přihrávce Kohout z bezprostřední blízkosti nadvakrát protlačil puk do vítkovické branky.

Obdržený gól přiměl Severomoravany ke zvýšené aktivitě a v přesilové hře se jim podařilo snížit. V 36. minutě překonal Novotného střelou mezi betony Kalus. Vítkovice si poté vytvořily tlak, výborně chytajícího karlovarského gólmana ale podruhé nepřekonaly.

Závěrečná dvacetiminutovka se opět nesla ve znamení větší aktivity domácích. Ve 42. minutě využil další přečíslení přesnou střelou do horního rohu branky Beránek. Příležitost ke zkorigování výsledku měl agilní Kalus, kterému ale šanci zmařil pozorný Novotný. V 59. minutě hosté odvolali brankáře, riskovali při power play, ale zdramatizovat zápase se jim nepodařilo. Naopak na 4:1 pro domácí upravil Rachůnek.

HC Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice Ridera 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 14. Plutnar (Flek), 33. Kohout (Koblasa), 42. O. Beránek (Kulich, Průžek), 59. T. Rachůnek (Hladonik) - 36. Kalus (Bondra, Gewiese). Rozhodčí: Pražák. Šindel - Frodl, Komárek. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. Diváci: 2305.
Karlovy Vary: F. Novotný - Plutnar, Parkkonen, Pulpán, Dlapa, Hanousek, Havlín, Weinhold - Flek, Hladonik,T. Rachůnek - O. Beránek, Kulich, Průžek - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Osmík, Redlich. Trenér: Pešout.
Vítkovice: Stezka - R. Polák, Plášil, Gewiese, Galvinš, L. Kovář, Koch, Machů - Svačina, J. Hruška, Roberts Bukarts - Fridrich, Marosz, L. Krenželok - Kalus, Flick, Bondra – Dej, Chlán, Bernovský. Trenér: Holaň.

Reklama

Související témata:
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín