Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Brno 5:1Hokejisté Mladé Boleslavi slaví první výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Dufek 1 : 0
10. Najman 2 : 0
13. Šťastný (trestné střílení) 3 : 0
26. Jánošík 4 : 0
29. Kotala 5 : 0
46. Mallet 5 : 1
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili ve 3. kole extraligy Brno 5:1. Středočeši za první výhrou v sezoně vykročili již v první třetině, kterou vyhráli 3:0. Gólem a asistencí na tříbodovém zisku domácích podílel David Šťastný. Kometa prohrála i druhé utkání na kluzišti soupeřů.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Martin Zaťovič z Brna, brankář Gašper Krošelj a Martin Pláněk z Mladé Boleslavi.

Článek

Bruslaři začali aktivně, do první velké šance se ale dostal ve 4. minutě hostující Mueller, Krošelje však nepřekonal. Stejně jako o několik vteřin později Vincour.

V 7. minutě nebezpečně střílel po přečíslení dva na jednoho Šťastný, otevřít skóre se však podařilo až o chvilku později Dufkovi, který využil ideální přihrávku Claireauxe. O minutu později byl vyloučen Haščák a domácí první přesilovku zásluhou pohotového Najmana využili.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Brandon Magee z Brna a Jakub Kotala z Mladé Boleslavi.

Pětiminutovku hrůzy pro Kometu zakončil Kučeříkův faul na Šťastného, po kterém dostal elitní střelec Středočechů výhodu trestného střílení, s nímž si jistě poradil a připsal si první gól v sezoně.

Foto: David Taneček, ČTK

David Šťastný z Mladé Boleslavi (vlevo) proměňuje trestné střílení, vpravo je brankář Brna Lukáš Klimeš.

V závěru první třetiny mohl duel zdramatizovat Haščák, ani nadvakrát však Krošelje nepřekonal. Domácí na začátku druhé části nevyužili dvě přesilovky, ve 26. minutě se ale dočkali čtvrté branky, když Jánošík v brankovišti dokončil Eberleho akci. Kometě nepomohla ke zvrácení verdiktu rozhodčích ani trenérská výzva.

Místo Klimeše se do brněnské branky následně postavil Tomek, čisté konto ale dlouho neudržel. Po ideální Šťastného přihrávce jej překonal Kotala. Kometa ale nerezignovala a snažila se alespoň snížit, Horký ani Magee ale snížit nedokázali.

Foto: David Taneček, ČTK

Střelec třetího gólu gólu David Šťastný z Mladé Boleslavi.

Další šanci vstřelení první branky měli hosté při pětiminutovém vyloučení Pláňka, které ale částečně zkrátil trest Vincoura. Čestného gólu se však Brno dočkalo až ve 46. minutě, kdy Krošelje překonal Mallet.

3. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Kometa Brno 5:1 (3:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Dufek (Claireaux), 10. O. Najman (P. Kousal, Ševc), 13. D. Šťastný z trestného střílení, 26. Jánošík (Eberle, Pláněk), 29. Kotala (D. Šťastný, Kelemen) - 46. Mallet (Kučeřík). Rozhodčí: Pražák, Pilný - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:7, navíc Pláněk (Mladá Bolesav) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 2123.
Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Pýcha, Pláněk, Jánošík, Fillman, Bernad, D. Moravec - D. Šťastný, A. Raška, Kelemen - P. Kousal, O. Najman, Flynn - Dufek, Claireaux, Kotala - Eberle, Bičevskis, Lunter. Trenéří: R. Rulík a Patera.
Brno: Klimeš (26. Tomek) - Ďaloga, Bartejs, Kučeřík, Holland, Gulaši, D. Mikyska - Zaťovič, P. Holík, Mueller - Haščák, Krištof, Vincour - L. Horký, Kollár, R. Pavlík - Magee, Kusko, Mallet. Trenér: Kalous.

Reklama

Související témata: