Hlavní obsah

Karlovy Vary - Liberec 2:3Hokejisté Karlových Varů poprvé vyšli naprázdno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Rychlovský 0 : 1
14. Kulich 1 : 1
25. Vitásek 1 : 2
38. Klepiš 1 : 3
54. Hanousek 2 : 3
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté dosud stoprocentně úspěšných Karlových Varů ve 3. kole extraligy podlehli doma Liberci 2:3 a poprvé vyšli naprázdno. Bílí Tygři vyhráli podruhé ze tří vystoupení a se sedmi body se posunuli do čela tabulky.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankář Jaroslav Pavelka z Liberce a Ondřej Beránek z Karlových Varů.

Článek

Skóre otevřel ve 3. minutě hostující Rychlovský, který nikým neatakován projel až před Habala a střelou po ledě poslal hosty do vedení. Liberec mohl vedení navýšit o chvíli později při své první přesilovce, ale domácí gólman několik nebezpečných pokusů Bílých Tygrů zlikvidoval.

Západočeši se dostali k aktivnější hře rovněž při početní výhodě, ale vyrovnat se jim podařilo po přesné střele z předbrankového prostoru až ve 14. minutě. Sedmnáctiletý útočník Kulich oslavil svou první extraligovou branku v kariéře.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankář Karlových Varů Adam Horák.

Útočný a atraktivní hokej pokračoval i ve druhé dvacetiminutovce. Ve 25. minutě si Vitásek našel zblokovanou střelu Faška-Rudáše a pohotovou dorážkou vrátil vedení na stranu Libereckých. Vyrovnat mohl Kohout, ale jeho bekhendovou střelu ze samostatného nájezdu zlikvidoval Pavelka.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Ondřej Beránek z Karlových Varů se raduje z gólu. Zleva jsou brankář Jaroslav Pavelka a Mislav Rosandič z Liberce.

Ve 33. minutě na druhé straně po střele Šmída zazvonila tyč karlovarské branky. Stoprocentní příležitost na vyrovnání měl také kapitán Vondráček, ale zcela sám nedokázal přehodit levý beton strážce liberecké branky. Ve 38. minutě ujel v oslabení Klepiš a nekompromisní střelou prostřelil Habala.

Energie se v závěrečném dějství snažila dostat na kontakt, ale výborný Pavelka vychytal bekhend Fleka a opakované dorážky Beránka. V 54. minutě v přesilové hře sice snížil exliberecký obránce Hanousek, ale hosté uhájili těsný náskok i v 81 vteřin trvající power play Karlových Varů.

3. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 14. Kulich (Průžek), 54. T. Hanousek (T. Rachůnek) - 3. Rychlovský (J. Šír, Melancon), 25. Vitásek (Faško-Rudáš), 38. Klepiš. Rozhodčí: Kika, Ondráček – Hynek, Gerát. Vyloučení: 5:6, navíc Koblasa (Karlovy Vary) do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení 0:1. Diváci: 2106.
Karlovy Vary: Habal - Plutnar, Parkkonen, Pulpán, Dlapa, T. Hanousek, T. Havlín, Weinhold - Flek, Hladonik, T. Rachůnek - O. Beránek, Kulich, Průžek - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Osmík, Redlich. Trenér: Pešout.
Liberec: J. Pavelka - Melancon, Šmíd, Rosandič, Vitásek, M.Ivan, Derner - Ordoš, Filippi, Birner - Zachar, Gríger, Záborský - Faško-Rudaš, Klepiš, A. Najman - J.Šír, P. Jelínek, Rychlovský - Klapka. Trenér: P. Augusta.

Reklama