Hlavní obsah

Hradec - Pardubice 2:0Fotbalisté Hradce v lize zvítězili potřetí za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Král 1 : 0
88. Vašulín 2 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Hradce Králové v předehrávce 8. kola první ligy porazili východočeského rivala Pardubice 2:0 a v nejvyšší soutěži potřetí za sebou zvítězili, navíc bez inkasované branky. Skóre v Mladé Boleslavi, kde mají "Votroci" domácí azyl, otevřel ve 36. minutě Jan Král a v závěru pojistil výhru nováčka Daniel Vašulín po dalším rohu kapitána Adama Vlkanovy. Pardubičtí v této ligové sezoně naplno bodovali pouze jednou.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

U míče Daniel Vašulín z Hradce a za ním Jan Jeřábek z Pardubic.

Článek

Do premiérového východočeského derby v samostatné první lize vstoupili lépe Královéhradečtí. Ve 14. minutě Vlkanovovu hlavičku vytáhnul brankář Markovič na roh, po kterém Dvořák hlavou trefil po odrazu o zem břevno.

Přestože Pardubičtí se dostali z tlaku a vyrovnali hru, ve 36. minutě inkasovali. Po rohovém kopu a centru Vlkanovy se dostal k hlavičce volný Král a míč umístil přesně do horního rohu. Caduovi nedovolil rychlé vyrovnání obránce Donát včasným zákrokem na brankové čáře, na druhé straně aktivní Vlkanova z otočky vypálil nad břevno.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Jan Král z Hradce Králové se raduje z branky.

Domácí měli převahu i v úvodu druhého poločasu a v 59. minutě Vašulín prostřelil Markoviče, gól však byl po zásahu videorozhodčího odvolán kvůli ofsajdu. Neuznaná branka královéhradecký tým trochu přibrzdila, ale Pardubičtí si větší šance nevytvořili.

Vašulín se nakonec dočkal regulérní branky, když v 88. minutě pohotově tečoval míč po dalším Vlkanovově rohovém kopu. Nejlepší střelec "Votroků" v lize skóroval podruhé za sebou a celkově potřetí v ročníku.

V nastavení mohl aspoň snížit střídající Huf, ale brankář Fendrich jeho ránu vyrazil nad břevno. Hradec se současným pardubickým klubem od jeho založení v roce 2008 neprohrál ani v 11. soutěžním utkání.

8. kolo první fotbalové ligy (hráno v Mladé Boleslavi):
FC Hradec Králové - FK Pardubice 2:0 (1:0)
Branky: 36. Král, 88. Vašulín. Rozhodčí: Szikszay - Váňa, Hurych - Adam (video). ŽK: Čech, Kodeš - Toml. Diváci: 1605.
Hradec: Fendrich - Donát, Král, Čech - Mejdr, Kodeš, Rada, F. Novotný - Dvořák (86. Kubala), Vlkanova (90.+1 Prekop) - Vašulín (90.+3 Soukeník). Trenér: Koubek.
Pardubice: Markovič - Cadu, Čihák, Toml, Čelůstka - Jeřábek - Tischler (60. Kostka), Červ (46. Beran), Solil, Chytil (76. Huf) - Matějka (69. Černý). Trenér: J. Novotný.

Reklama

Související témata: