Hlavní obsah

Plzeň otočila výroční zápas, Liberec konečně vyhrál, Slovácko si zastřílelo proti Zlínu

dos, bpSport.cz
Aktualizováno

Olomouc v pátek remizovala s Baníkem a Hradec Králové porazil v derby Pardubice. Sobotní program 8. kola fotbalové Fortuna ligy nabídl tři zápasy. Slovácko rozdrtilo oslabený Zlín 3:0 a Liberec doma otočil zápas s Mladou Boleslaví a vyhrál 2:1. Plzeň zvládla otočit vývoj výročního utkání proti Budějovicím a uválčila výhru 2:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Hejda (vpravo) se raduje z gólu

Článek
Fotogalerie

Páté Slovácko v moravském derby hostilo Zlín. Tým z Uherského Hradiště doma v lize pětkrát za sebou neprohrál (z toho 4 vítězství) a v sobotu potvrdil svoji formu a proti Zlínu si připsal další vítězství. Oslabení Ševci, kteří od 21. minuty hráli bez vyloučeného Václava Procházky, Slovácku podlehli 0:3 a zaznamenali druhou porážku v řadě.

Poslední tým tabulky Liberec přivítal na svém hřišti Mladou Boleslav, a i když už od 29. minuty po gólu Douděry prohrával 0:1, zápas dokázal otočit a připsal si první vítězství v ligové sezoně. Pomohlo tomu i vyloučení Skaláka v 81. minutě, načež liberecký Hilál proměnil penaltu. Na konečných 2:1 zvyšoval Tupta.

Pro aktuálně vedoucí tým tabulky Plzeň šlo proti Českým Budějovicím o velmi speciální zápas. Klub totiž slavil 110 let od založení klubu. Plzeňští hráči nastoupili ve speciálních retro dresech a povzbuzeni týden starou výhrou nad Spartou chtěli přidat sedmé vítězství z dosavadních osmi kol, a to se jim povedlo.

V první půli byly k vidění velké šance na obou stranách, po změně stran více hrozily Budějovice, které taky jako první udeřily. Jihočechy do vedení poslal krásnou střelou Bassey. Jenže Viktorka se nechtěla smířit s porážkou a šlápla na plyn. Vyrovnání zařídil Řezník a o vítězný gól na 2:1 se postaral Hejda. Plzeň natáhla šňůru výher s Jihočechy na 20 duelů.

Program 8. ligového kola:
Pátek
Olomouc - Ostrava 1:1
Hradec Králové - Pardubice 2:0
Sobota
Slovácko - Zlín 3:0
Branky: 49. Havlík, 56. Hofmann, 62. Holzer
Liberec - Mladá Boleslav 2:1
Branky: 79. Hilál (z penalty), 86. Tupta - 30. Douděra
Plzeň - České Budějovice 2:1
Branky: 69. Řezník, 79. Hejda -  53. Bassey
Neděle
16:00 Sparta - Jablonec
16:00 Karviná - Teplice
19:00 Bohemians - Slavia

Reklama

Související témata: