Hlavní obsah

Nymburští basketbalisté vyhráli na úvod ligy v Kolíně o pět bodů

Nymburští obhájci titulu vstoupili do nového ročníku basketbalové ligy vydřeným vítězstvím 91:86 v Kolíně. Domácí hráči ve středočeském derby po první, druhé i třetí čtvrtině vedli, v dramatické koncovce však dominoval oslabený favorit.

Foto: Profimedia.cz

Vojtěch Hruban na archivním snímku

Článek

Kolínští se třemi trojkami dostali do vedení 14:2, hosty však po nepovedeném úvodu podržel Jerrick Harding, který dal 16 z 22 bodů nymburského týmu v první čtvrtině. V závěru vyrovnaného duelu mistr otočil na 82:76 a domácí už jen marně dotahovali.

"My začali zápas velmi špatně a museli jsme dohánět. Oba týmy ukazovaly, co umí v útoku, s obranou to bylo horší. Kolínští stříleli výrazně lépe než my, na konci jsme ale zahráli nějaké dobré akce a přineslo nám to vítězství," uvedl v tiskové zprávě nymburský trenér Aleksander Sekulič.

Nymburku, který bude v NBL usilovat o rekordní 18. titul, chyběli reprezentant Martin Kříž a nový první rozehrávač Sterling Gibbs. Harding se nakonec zastavil na 24 bodech, Vojtěch Hruban dal o jeden méně. Nejlepším střelcem zápasu byl domácí Adam Číž, autor 26 bodů.

Hruban uznal, že Nymburk udělal v utkání spoustu chyb. "Naše souhra v obraně je taková rezavá, ale zlepšuje se to. Kolín dnes dával i těžké střely, takže jsme se do posledních vteřin potili, ale jsme za to rádi, protože nás to připravuje na Ligu mistrů. Takové zápasy nám v minulých letech trochu chyběly. Kluci mi pořád věřili a hledali mě, i když jsem měl první poločas střelbu 1/7, a pomohli mi se zas chytnout," řekl Hruban.

Ostrava uspěla v Děčíně

Ostrava vyhrála v Děčíně 73:70, domácím nepomohlo ani 28 bodů a 12 doskoků Matěje Svobody.

"I když jsme byli oslabení, po různých nemocech a nebyli jsme komplet, tak jsme na vítězství měli. V takto vyrovnaném zápase jsme ale měli 19 ztrát a dovolili jsme soupeři 15 útočných doskoků, a to se těžko vyhrává," posteskl si trenér Děčína Tomáš Grepl.

Basketbalová Kooperativa liga mužů - 1. kolo:
Kolín - Nymburk 86:91 (24:22, 46:43, 66:65)
Nejvíce bodů: Číž 26, Novotný 15, Lošonský 12 - Harding 24, Hruban 23, Benda 13.
Děčín - Ostrava 70:73 (20:18, 35:43, 57:61)
Nejvíce bodů: Svoboda 28, Kroutil a Dodd po 12 - Ubilla 21, Radukič 14, P. Bohačík 12.

Reklama

Související témata: