Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Slavia 1:5Slavia po půli nebohé klokany úplně zdemolovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Chramosta 1 : 0
56. Stanciu (penalta) 1 : 1
63. Lingr 1 : 2
65. Kuchta 1 : 3
72. Krmenčík (penalta) 1 : 4
76. Schranz 1 : 5
Záznam online reportáže

Praha

Desetiminutovou smrští a třemi rychlými góly po změně stran otočila Slavia průběh i skóre vršovického derby, v němž po prvním poločase prohrávala. Po vyrovnávací brance Stanciua z pokutového kopu, který potvrdil VAR, v utkání 8. kola nejvyšší domácí fotbalové soutěže nebohé domácí klokany úplně zdemolovala. Nastřílela jim pět gólů, takže v lize už neprohrála 53 zápasů v řadě.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Nicolae Stanciu ze Slavie střílí gól z penalty.

Článek

Pár vteřin a na Slavii dopadla hned dvojnásobná pohroma. Nejdřív se ve snaze zastavit unikajícího Keitu zranil stoper Takács, a než stačil trenér Trpišovský vystřídat a přeskupit sestavu, jeho tým prohrával. Klokani totiž rychle rozehráli standardní situaci, k odraženému míči se dostal Chramosta a propálil vše, co mu stálo v cestě.

Pro hosty pořádná komplikace. „To jsme nechtěli dopustit, věděli jsme, jak důležitý bude začátek derby," posteskl si slávistický kouč, protože inkasovaný gól komplikoval jeho týmu plány.

Zranění Takácse samo sebou také, neboť na hřišti i v kádru zůstal sešívaným už jen jeden stoper. Letní akvizice ze Skandinávie Ousou, který ještě před pár týdny hrál ve Švédsku II. ligu.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hráči Bohemians se radují z gólu proti Slavii.

A se Slavií, která u Botiče vyrukovala v sestavě se sedmi hráči, kteří se ve čtvrtek v pohárovém duelu s Unionem Berlín podívali na hřiště až v průběhu zápasu, anebo dokonce jako Bořil, Samek a Holeš absentovali úplně, mohlo být ještě hůř. Hlavičkující Keita a po něm Chramosta totiž brankáře Mandouse v rychlém sledu vystrašili.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva Ibrahim Keita z Bohemians a Jan Bořil ze Slavie.

Mistrovský celek začal hrozit až v závěru poločasu. Kuchta ovšem po úniku Baha ve velké příležitosti míč vůbec netrefil, mladý Samek po tečované přihrávce Stanciua pálil těsně nad.

Až střídání o půli a penalta prozkoumaná sudím Berkou u videa Slaviii vysvobodila. Po zákroku na Bořila ji proměnil Stanciu, po pár minutách přidali Lingr s Kuchtou v rychlém sledu další góly poté, co Le Giang neudržel balon, a o výsledku bylo rozhodnuto.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hráči Slavie se radují ze čtvrtého gólu.

Šokovaným a demotivovaným klokanům nepomohlo ani čtyřnásobné střídání, Krmenčík je naopak proměněnou penaltou úplně dorazil, Schranz pak jejich demolici dokonal.

Střídající Kovařík měl blízko alespoň k tomu, aby debakl zmírnil, jenže jeho dělovka trefila tři minuty před koncem pouze břevno.

Bohemians Praha 1905 - Slavia Praha 1:5 (1:0)
Branky: 22. Chramosta - 56. Stanciu pen., 63. Lingr, 65. Kuchta, 72. Krmenčík., 76. Schranz Rozhodčí: Berka - Paták, Vlček - Adam (video). ŽK: Vondra, Hronek - Kuchta. Diváci: 5 485.
Bohemians: Le Giang - Köstl (78.Bederka), Krch, Vondra - Dostál, Květ (65. Nový), Ljovin, Hronek, Fulnek (65. Kovařík) - Keita (65. Koubek), Chramosta (65. Necid). Trenér: Klusáček.
Slavia: Mandous - Masopust (46. Lingr), Takács (23. Ševčík), Ousou, Bořil - Holeš, Samek (46. Krmenčík) - Bah, Stanciu, Schranz (86. Ekpai) - Kuchta (78. Traoré). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: