Hlavní obsah

Brno - Žižkov 2:1Největší favorit druhé ligy se poprvé ujímá vedení v tabulce

Brno
Aktualizováno

Největší favorit soutěže si dal na čas, teď se konečně ujímá své role. Fotbalisté Zbrojovky Brna porazili v závěrečném utkání 8. kola Fortuna Národní ligy na domácím hřišti Žižkov 2:1 a poprvé v sezoně se posunuli do čela tabulky.

Foto: fczbrno.cz

Útočník Jakub Přichystal (druhý zprava) se raduje.

Článek

Brno se díky triumfu v Příbrami gólem z poslední desetiminutovky dotáhlo před týdnem na první Duklu.

„Po sedmi kolech jsme spokojeni. Jdeme zápas od zápasu a chceme to zvládnout. Naše dotažení se na první příčku po ztrátě Dukly je sice příjemné, leč soutěž je ještě dlouhá a čeká nás spousta kol," avizoval brněnský útočník a úřadující nejlepší střelec druhé nejvyšší soutěže Jakub Řezníček.

Jeho tým dokonale využil zaváhání Dukly, která v pátek doma podlehla Příbrami. Zbrojovku poslal do vedení v prvním poločase Přichystal, ale Pražané dokázali po deseti minutách vyrovnat po Endlově vlastní brance. Rozuzlení přinesla první minuta druhého poločasu, kdy o výhře Zbrojovky rozhodl Fousek.

Brněnští nebodovali naposledy 7. srpna v Prostějově, od té doby čtyřikrát zvítězili a jednou remizovali. Naopak Viktoria nevyhrála již více než měsíc a je čtrnáctá.

8. kolo druhé fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - Viktoria Žižkov 2:1 (1:1)
Branky: 23. Přichystal, 46. Fousek - 34. vlastní Endl. Rozhodčí: Křepský - Šimáček, Matoušek. ŽK: Přichystal - Koželuh, Řezáč, Súkenník. Diváci: 2518.

Reklama

Související témata: