Hlavní obsah

Litvínov - Pardubice 4:7Litvínov po šesti inkasovaných gólech ve druhé třetině doma prohrál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Pospíšil 1 : 0
22. Košťálek 1 : 1
23. Poulíček 1 : 2
25. Blümel 1 : 3
26. Hecl 1 : 4
28. Rohlík 1 : 5
36. Blümel 1 : 6
43. Jarůšek 2 : 6
46. Hecl 2 : 7
58. Zygmunt 3 : 7
60. Demel 4 : 7
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova prohráli v utkání 6. extraligového kola s Pardubicemi 4:7. Domácí sice vedli ještě po první třetině 1:0, ale ve druhé části během 14 minut a 19 sekund šestkrát inkasovali a jejich naděje na úspěch v souboji dvou týmů, které předchozí dva zápasy ztratily, vzaly za své. Tři body za dva góly a nahrávku si v dresu vítězů připsal Matěj Blümel, dvakrát skóroval i další pardubický útočník Marek Hecl.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hokejisté Pardubic se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Zpočátku debaklu domácích nic moc nenasvědčovalo. Tým Vervy sice nevyužil dvě přesilovky, když v té první Irvinga vychytal Klouček, ale ve 12. minutě už Litvínovští slavili a stalo se tak právě po zaváhání strážce hostujícího brankoviště. Klouček chtěl zastavit nahozený puk za brankou, ten se však už před ním odrazil od hrazení k Hüblovi, jenž ho posunul mezi kruhy na Pospíšila, jenž měl snadnou úlohu.

Hned na začátku druhého dějství si zahrálo první početní výhodu v utkání i Dynamo a využilo ji k vyrovnání: domácí brankář Godla měl zakrytý výhled, jako kdyby vůbec nezaznamenal výměnu puku mezi hráči na modré čáře a Košťálkovi tak stačilo jen trefit odkrytou branku. Uplynulo jen 50 sekund a hosté šli zásluhou Poulíčkovy rány z kruhu do vedení. Domácí v tu chvíli úplně vypadli z role a Východočeši toho využili k dalšímu navyšování rozdílu ve skóre.

Ve 25. minutě vyhnal Blümel Godlu na střídačku, ale ani jeho dnešní náhradník Zajíček příval gólů v litvínovské brance nezastavil. O dvě minuty a 45 sekund později už to bylo hrozivých 1:5 po zásazích Hecla a Rohlíka. Zkázu Severočechů ve druhé dvacetiminutovce pak dovršil ve 36. minutě svou druhou dnešní brankou Blümel.

Třetí třetina se tak hrála už jen z povinnosti. Když ale v začínající 43. minutě snížil Jarůšek po Hrbasově pokusu, při němž domácí bek zlomil hokejku, byl hostující kouč Král opatrný a svůj tým zase rychle probudil k životu během oddechového času. Ve 46. minutě vrátil Pardubicím pětibrankový náskok Hecl. Kudrna pak napálil brankovou konstrukci, tečí se prosadil Zygmunt a poslední slovo měl v posledních sekundách Demel.

6. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Dynamo Pardubice 4:7 (1:0, 0:6, 3:1)
Branky a nahrávky: 12. Pospíšil (V. Hübl, O. Baláž), 43. Jarůšek (Hrbas, P. Zdráhal), 58. Zygmunt (Demel), 60. Demel - 22. Košťálek (J. Mikuš, R. Kousal), 23. Poulíček (Blümel, Paulovič), 25. Blümel, 26. Hecl (Koffer, J. Mikuš), 28. O. Rohlík (Anděl, Nakládal), 36. Blümel (Paulovič, Poulíček), 46. Hecl (R. Kousal, Koffer). Rozhodčí: Hodek, Šindel - Ganger, Klouček. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. Diváci: 2464.
Litvínov: Godla (25. Zajíček) - Irving, Demel, Stříteský, Balinskis, Hrbas, O. Baláž, od 21. navíc D. Zeman - F. Lukeš, V. Hübl, Pospíšil - P. Zdráhal, Estephan, Jarůšek - A. Kudrna, Jícha, P. Straka - Zygmunt, Havelka, L. Stehlík. Trenér: Országh.
Pardubice: Klouček - Košťálek, J. Zdráhal, Nakládal, J. Mikuš, Hrádek, J. Kolář - Camara, A. Musil, R. Kousal - Blümel, Poulíček, Paulovič - Hecl, Cienciala, Říčka - O. Rohlík, Anděl, Koffer. Trenér: R. Král.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články