Hlavní obsah

Sparta - Ml. Boleslav 3:1Hokejisté Mladé Boleslavi prohráli a přišli o vedení v tabulce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Forman 1 : 0
18. Thorell 2 : 0
57. Forman 3 : 0
59. Zbořil 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty porazili v 6. kole extraligy Mladou Boleslav 3:1 a sesadili Středočechy z čela tabulky. Dvěma góly se na tom podílel útočník Miroslav Forman, který vždy skóroval v přesilové hře.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Sparty Praha oslavují gól Miroslava Formana (třetí zleva).

Článek
Fotogalerie

Kouč domácích Jandač pozměnil oproti předešlému zápasu složení elitních formací a vyměnil Sobotku za Thorella. Do vedení Spartě pomohla přesilová hra. V 5. minutě tečoval Jandusovo nahození od modré čáry Forman a potrestal tak Šťastného faul. Druhou branku mohl přidat v 11. minutě Horák, Krošelj byl ale připraven.

Boleslav odpověděla šancemi Flynna. Drobného útočníka ale nejprve vychytal Salák, poté mířil vedle. V 17. minutě předvedl vydařenou individuální akci Mikliš, slovinský gólman ve službách Bruslařů ale vytáhl vydařený zákrok. O minutu později ale již kapituloval podruhé, když jej z dorážky překonal Thorell.

V 26. minutě prověřil Saláka útočník Zbořil, který nahradil v první formaci hostů distancovaného Rašku, jinak měl ale výrazně více práce Krošelj. Ve druhé třetině si připsal 14 zákroků, když Sparta několikrát zavřela soupeře v obranném pásmu i ve vyrovnaném počtu hráčů na ledě. Na Krošeljovi si ale postupně vylámali zuby Kaše, Chlapík, Doležal, Řepík, Horák i Buchtele. Všechny jejich šance byly z kategorie gólových.

Na začátku třetí třetiny mohli hosté snížit v první přesilové hře, Jeřábkův faul ale nepotrestali. Pražany mohl v 45. minutě uklidnit Thorell, druhý gól v zápase ale nepřidal. Ideální možnost zlomit duel na svou stranu měla Sparta v přesilové hře pět na tři, dlouhé 48 sekund. Středočeši se ubránili, ale po návratu Moravce na led se podruhé prosadil z dorážky Forman.

V 59. minutě se hosté dočkali snížení, když Saláka o připravil o možné první čisté konto v sezoně po šťastném odrazu Dufek.

6. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - BK Mladá Boleslav 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 5. M. Forman (M. Jandus, Chlapík), 18. E. Thorell (Řepík), 57. M. Forman (Chapík, E. Thorell) - 59. Dufek (Ševc, Bernad). Rozhodčí: Šír, R. Svoboda - J. Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:0. Diváci: 4296.
Sparta: Salák - Moravčík, Mikliš, Němeček, M. Jandus, Tomáš Dvořák, R. Jeřábek, T. Tomek - Řepík, R. Horák, E. Thorell - Chlapík, D. Kaše, Sobotka - M. Forman, D. Vitouch, Buchtele - Z. Doležal, Zikmund, Prymula. Trenér: Jandač.
Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Pýcha, Pláněk, Jánošík, Fillman, Bernad, D. Moravec - D. Šťastný, A. Zbořil, Kelemen - P. Kousal, O. Najman, Flynn - Dufek, Claireaux, Kotala - Eberle, Bičevskis, Lunter. Trenéří: R. Rulík a Patera.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice