Hlavní obsah

Karlovy Vary - Kladno 7:4Energie zastavila sérii porážek, Jágr se dočkal jubilejního zásahu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Kubík 0 : 1
21. Flek 1 : 1
22. Kulich 2 : 1
22. Koblasa 3 : 1
31. Pulpán 4 : 1
37. Jágr 4 : 2
40. Redlich 5 : 2
44. Plekanec 5 : 3
58. Vondráček 6 : 3
59. Plutnar 7 : 3
59. Baránek 7 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů zdolali v 6. kole extraligy nováčka z Kladna 7:4, zabrali po třech porážkách a oslavili ve čtvrtém domácím vystoupení v sezoně třetí výhru. Rytíři nenavázali na nedělní vítězství nad Litvínovem (3:2) a připsali si pátou prohru z šesti duelů po návratu mezi elitu.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankář Kladna Landon Bow a Tomáš Vondráček z Karlových Varů.

Článek
Fotogalerie

Kladnu nepomohl ani jubilejní 100. gól devětačtyřicetiletého hrajícího majitele Jaromíra Jágra v domácí nejvyšší soutěži, kde sehrál 195. duel. Díky bilanci 1+2 si legendární útočník připsal podruhé za sebou v utkání tři body a za poslední tři zápasy má na kontě čtyři trefy a tři asistence.

První pětiminutovku, která se odehrála bez přerušení, ukončila až nebezpečná střela hostujícího Račuka. Za domácí měl předtím příležitost Průžek, ale po Beránkově nahrávce na gólmana Bowa nevyzrál. Do vedení se díky nahození Donagheyho a teči Kubíka dostali v 11. minutě hosté.

Energie ale v úvodu druhé části bleskově otočila stav na 3:1. Přesilovku tečí Parkkonenovy nahrávky v čase 20:54 využil Flek. Od vyrovnání uběhlo pouhých 14 vteřin a po Beránkově střele se prosadil Kulich. Za dalších 19 sekund proměnil samostatný únik Koblasa.

Další gól mohl sedmnáctiletý Kulich přidat ve 24. minutě, ale z trestného střílení trefil jen tyč. Dvoubrankové vedení Západočechů v této fázi zápasu bylo pro Rytíře ještě milosrdné, protože samostatné úniky Vondráčka a Rachůnka skončily jen na Bowových betonech.

Čtvrtou branku se podařilo domácím dát v 31. minutě díky Pulpánovi, který ve vlastním oslabení využil Kohoutovu přesnou nahrávku po přečíslení tří hráčů na jednoho. Brankovým hodům v této části hry ještě nebyl konec, naději na otočení vývoje zápasu dal hostům v 37. minutě tečí Suchánkovy střely Jágr. Tříbrankové vedení ale domácím vrátil 41 sekund před koncem druhé části střelou pod břevno bývalý hráč Rytířů Redlich.

Ve 44. minutě po šikovné teči Suchánkovy střely vrátil Kladno opět do zápasu Plekanec. V čase 57:01 ujel v oslabení karlovarský kapitán Vondráček a upravil stav na 6:3.

Středočeši se 112 vteřin před koncem třetího dějství odhodlali k poslednímu pokusu o zvrat nepříznivého vývoje a odvolali gólmana. Po vyhraném buly sice Baránek bombou od modré čáry v přesilové hře využil výhodu šesti proti čtyřem, v pokračující hře bez brankáře dal ale výsledku konečnou podobu střelou přes celé kluziště obránce Plutnar.

6. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - Rytíři Kladno 7:4 (0:1, 5:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 21. Flek (Parkkonen, T. Hanousek), 22. Kulich (O. Beránek), 22. Koblasa (Kohout, Miškář), 31. Pulpán (Kohout, O. Beránek), 40. Redlich (Vondráček, Kohout), 58. Vondráček (Kohout, Dlapa), 59. Plutnar - 11. Kubík (Donaghey, J. Strnad), 37. Jágr (J. Suchánek, Hlava), 44. Plekanec (J. Suchánek, Jágr), 59. Baránek (Wood, Jágr). Rozhodčí: Hejduk, Micka - Brejcha, Šimánek. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 3671.
Karlovy Vary: F. Novotný - Plutnar, Parkkonen, Pulpán, Dlapa, T. Hanousek, T. Havlín, M. Rohan – Flek, Hladonik, T. Rachůnek – O. Beránek, Kulich, Průžek – Kohout, Miškář, Koblasa – Vondráček, Osmík, Redlich. Trenér: Pešout.
Kladno: Bow – Dotchin, Kehar, Donaghey, Baránek, J. Suchánek, Wood – Jágr, Plekanec, Hlava - J. Strnad, Kubík, Kristo – Dvořáček, M. Filip, Račuk - O. Bláha, Pitule, M. Beran. Trenér: D. Čermák.

Reklama

Související témata: