Hlavní obsah

Všechny zápasy s jednotným míčem. Fotbalovou ligu čeká viditelná změna

Praha

Mění se stadiony, dresy a vůbec vybavení mužstev. A teď také balony. Ligová fotbalové asociace zavádí od příští sezony 2022/23 jednotný míč Fortuna ligy. Bude jím značka Select. Všechna utkání nejvyšší soutěže se tedy budou hrát se shodným míčem stejně značky.

Foto: LFA

Česká liga přejde na jednotné vybavení míčů...

Článek

Novinka, kterou pozorní fanoušci od příští sezony hned zaregistrují. Kluby si ji schválily již letos v červnu. Ligová fotbalová asociace nyní vybrala konkrétní značku pro nadcházející sezony. Unikátní vizuál jednotného míče představí před příštím ročníkem.

„Hrát všechna utkání ligy s jednotným míčem byl náš cíl, projekt jsme diskutovali dlouho a jsem rád, že jsme jej přetavili v realitu a uzavřeli kontrakt se značkou Select, která klubům míče pro nadcházející sezony dodá," pochvaluje si Dušan Svoboda, předseda Ligového výboru.

Foto: Sport.cz

Oficiální míč letošního mistrovství Evropy 2020 se jmenoval Uniforia.

Společnost dodává jednotné míče nejvyšším soutěžím v Portugalsku, Nizozemsku, Dánsku, Švédsku, Norsku či Belgii. S míči Derbystar od Selectu se hraje i německá bundesliga. „Zařadíme se tak mezi ostatní vyspělé soutěže, které s jednotným míčem hrají. Považuji to za jednoznačně správný krok," ujišťuje Svoboda.

Šestnáct celků nejvyšší fotbalové soutěže obdrží letní i zimní verzi míčů, které ponesou unikátní design. Výrobky dánské značky charakterizuje originální 32-panelová konstrukce míče.

Reklama