Hlavní obsah

Smečařka Mlejnková nastoupí poprvé ve Francii. Nadchl ji postup na mistrovství světa

Během kariéry nastupovala v Polsku i v Německu, teď však čeká českou volejbalistku Michaelu Mlejnkovou nová výzva, zahraje si nejvyšší soutěž ve Francii. Tam bude působit v celku Volero Le Cannet. „Je to klub, který má ambice na titul, ale také se dostat daleko v evropském poháru," prohlásila česká reprezentační smečařka. Tu stejně jako další spoluhráčky velmi příjemně překvapilo, že se český tým dostal na světový šampionát. „Bude to super šance ukázat, že patříme mezi světové týmy."

Foto: Český volejbal

Volejbalistka Michaela Mlejnková.

Článek

Ve Francii se Mlejnková připravuje už třetí týden. Zvládla přípravné zápasy na Apeninském poloostrově s Itálií i turnaj v Maďarsku. „Všechno je na skvělé úrovni," září spokojeností zkušená volejbalistka. Na ligové boje si ale smečařka, která na letošním evropském šampionátu patřila k nejproduktivnějším, musí ještě počkat. Start sezony je naplánován na 9. října.

Už nyní se ale na francouzskou štaci náramně těší. „Přišla zajímavá nabídka, tak jsem si řekla, proč si nezkusit rok ve Francii. Jsou přede mnou nové výzvy," hlásí Mlejnková. Po konci ve Stuttgartu měla z čeho vybírat. Na stole ležely nabídky z řady zemí.  Ve hře bylo pokrčování v Německu, zájem byl z Polska, Itálie a z jiných klubů ve Francii.

Jakou kvalitu v novém působišti našla, to si zatím netroufá odhadnout. „Je těžké takhle na začátku říct, jak máme silný kádr. Potřebujeme se sehrát a poznat na hřišti. Zatím se mi vše jeví velmi dobře. Bohužel už máme také pár zranění, ale věřím, že se nám po zbytek sezony tyto problémy budou obloukem vyhýbat."

Úspěšné české smečařce uniká ligový titul, má za sebou sérii druhých míst. A také sní o tom, že si jednou vyzkouší angažmá v Itálii. „Je to má vysněná liga, moc ráda bych si tam zahrála," usměje se Mlejnková. Dobře ví, že se povedeným působením ve Francii může angažmá hodně přiblížit. Stejně jako výkony v reprezentaci, kde má za sebou úspěšný evropský šampionát, kde se spoluhráčkami skončila v osmifinále. Právě postup ze základní skupiny přes Řecko nebo Španělsko pomohl k tomu, že se český tým dostal na mistrovství světa, které se uskuteční v příštím roce v Polsku.

„Je to velký úspěch pro česky volejbal a výsledek tvrdé práce za poslední roky. Určitě je to také super příležitost pro další mladé české hračky, které budou mít možnost se na šampionátu ukázat, a po případě získat snadněji angažmá v zahraničí," dodává Mlejnková.

Reklama

Související témata: