Hlavní obsah

Alavés - Atlético 1:0Obhájce titulu poprvé nebodoval, Real remizoval s Villarrealem

Aktualizováno

Obhájce titulu Atlético Madrid nečekaně prohrál na hřišti Alavésu 0:1 a v 7. kole španělské fotbalové ligy poprvé nebodoval. Deportivo si naopak připsalo první vítězství v sezoně po předchozích pěti porážkách. Další madridský celek Real remizoval doma s Villarrealem bez branek. Hosté, kteří mají duel k dobru, uhráli už pátý nerozhodný výsledek v ligovém ročníku. Sevilla zdolala barcelonský Espaňol 2:0 a je druhá.

Foto: Sport.cz

Obránce Kieran Trippier z Atlétika Madrid.

Článek

Triumf šestnáctému celku minulé sezony Alavésu zajistil už ve čtvrté minutě hlavou kapitán Víctor Laguardia. Rojiblancos nezvítězili ve druhém z posledních tří kol a v La Lize prohráli poprvé od dubna po 11 zápasech. V úterý se ve skupině Ligy mistrů představí na San Siru proti domácímu AC Milán.

"V sezoně nastanou špatné chvíle. Možná teď procházíme složitějším obdobím. Jako trenéři musíme týmu vštěpit, co chceme. Mužstvu stoprocentně věřím. Beru zodpovědnost za to, že jsem hráčům nepomohl, když to potřebovali," citoval deník Marca trenéra Atlética Diega Simeoneho.

Foto: Vincent West, Reuters

Fotbalisté Deportiva Alavés se radují po brance Victora Laguardii, díky níž porazili v 7. kole španělské ligy Atlético Madrid.

Real Madrid i Villarreal jsou v ligové sezoně pořád bez porážky. Bílý balet nenavázal na sérii čtyř ligových výher, nadále však vede neúplnou tabulku. V úterním duelu Ligy mistrů přivítá na Santiago Bernabéu Šeriff Tiraspol, Žlutá ponorka se o den později v repríze květnového finále Evropské ligy utká s Manchesterem United.

Vítězný gól Sevilly proti Espaňolu vstřelil ve 13. minutě En-Nesjrí. Pojistku přidal v závěru Mir. Andaluský celek udržel neporazitelnost v ligovém ročníku.

Valencie doma remizovala s Bilbaem 1:1. Oba celky nevyhrály třetí kolo po sobě. Hosty poslal v 69. minutě do vedení Martínez. Od 82. minuty dohrávali domácí Netopýři v oslabení, přesto jim Marcos André v páté minutě nastavení vystřelil alespoň bod.

Španělská fotbalová liga - 7. kolo:
Alavés - Atlético Madrid 1:0 (4. Laguardia)
Valencie - Bilbao 1:1 (90.+5 Marcos André - 69. Martínez)
FC Sevilla - Espaňol Barcelona 2:0 (13. En-Nesjrí, 87. Mir)
Real Madrid - Villarreal 0:0

Reklama