Hlavní obsah

Jablonec - Liberec 0:1Podještědské derby rozhodl Tupta

MinutaMin. Tým Hráč Akce
37. Tupta 0 : 1
Záznam online reportáže

Jablonec nad Nisou

Fotbalisté Liberce zvítězili v 9. kole první ligy v Jablonci 1:0. Podještědské derby rozhodl povedenou střelou z přímého kopu v 37. minutě Lubomír Tupta. Slovan pod vedením trenéra Luboše Kozla nenašel přemožitele ani ve třetím ligovém utkání a podruhé za sebou naplno bodoval. Svého rivala zdolal v nejvyšší soutěži po třech zápasech. Jablonečtí nevyhráli dvě kola po sobě a doma v lize prohráli poprvé od února po 11 duelech.

Foto: Vít Černý, ČTK

Zleva Dominik Plechatý z Liberce a Miloš Kratochvíl z Jablonce.

Článek

Kvůli zdravotním problémům zůstal na lavičce klíčový liberecký obránce a bývalý český reprezentant Gebre Selassie.

Po čtvrt hodině hry se v první velké šance objevil Kratochvíl, který v šestnáctce obehrál Plechatého, jenže vyběhnutého brankáře Knoblocha nepřekonal. Poté si Holíkův centr zprava srazil liberecký kapitán Mikula na tyč.

Slovan udeřil v 37. minutě, když Tupta z přímého kopu zakončil k tyči. Slovenský křídelník se zapsal mezi střelce ve druhém kole po sobě. Také proti Mladé Boleslavi byla jeho trefa vítězná. Okamžitě poté Liberečtí po rychlém brejku málem pojistili náskok, jenže Rondič před brankou nedosáhl na Tuptovu přihrávku.

Po změně stran střídající Nečas hlavičkou zaměstnal jabloneckého gólmana Hanuše. V 66. minutě přišel na hřiště nejlepší střelec Jablonce v ligové sezoně Čvančara, který ihned po rohu hlavičkoval vedle. Následně Kubistovu dělovku z přímého kopu Knobloch vyrazil.

Jablonečtí stupňovali tlak. Střídající křídelník a bývalý hráč Liberce Malínský přihrál do šestnáctky a Mikulovi se od nohy odrazil míč do ruky. Sudí Hrubeš po konzultaci s videorozhodčím Adamem však penaltu neodpískal.

Po dalším rohu Čvančara hlavičkoval do břevna a následně nevyzrál na hostujícího brankáře ani střelou z úhlu. Jednadvacetiletý útočník potom znovu hlavou minul a v nastavení se neprosadil ani z malého vápna. Liberec na hřišti Jablonce zvítězil v lize po dvou utkáních.

Fotbalová liga - 9. kolo:
FK Jablonec - Slovan Liberec 0:1 (0:1)
Branka: 37. Tupta. Rozhodčí: Hrubeš - Antoníček, Dobrovolný - Adam (video). ŽK: Krob, Čvančara - Havelka, Mikula, Tiéhi, Kozel (trenér). Diváci: 3811.
Jablonec: Hanuš - Holík, Kubista, Zelený, Krob - Považanec - Pleštil (66. Čvančara), Kratochvíl (70. Malínský), Houska, Pilař (81. Nešpor) - Doležal. Trenér: Rada.
Liberec: Knobloch - Fukala, Chaluš, Plechatý, Mikula - Tiéhi, Havelka (83. Purzitidis) - Matoušek (67. Hilál), Faško (57. Frýdek), Tupta (57. Nečas) - Rondič (83. Rabušic). Trenér: Kozel.

Reklama