Hlavní obsah

Kladno - Zlín 3:2 PPHokejisté Kladna vyhráli doma potřetí v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Strnad 1 : 0
39. Filip 2 : 0
43. Hejcman 2 : 1
50. Honejsek 2 : 2
64. Wood 3 : 2
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté Kladna porazili v 8. kole extraligy Zlín 3:2 v prodloužení a doma vyhráli potřetí za sebou. Utkání rozhodl v 64. minutě obránce Kyle Wood. Hosté dokázali ve třetí třetině smazat dvoubrankovou ztrátu, nakonec si ale připsali sedmou porážku v sezoně a jsou i nadále poslední.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hokejisté Kladna se radují z gólu.

Článek

Hosté měli hned v úvodu výhodu přesilové hry, Hlavův faul ale potrestat nedokázali. Rytíři následně převzali aktivitu a soupeře přehrávali, skórovat však nedokázali ani ve dvou přesilovkách. Hlavní zásluhu na bezbrankovém stavu měl pozorný gólman Beranů Kašík.

Na straně domácích byl hodně vidět útočník Strnad, jehož v 10. minutě ve velké šanci zastavil pouze faulem Žižka. Bývalý kapitán Kladna se do další příležitosti dostal o tři minuty později, ale zakončil střelou nad. V další velké šanci jej fauloval Novotný, Strnad dostal možnost trestného střílení a tentokrát již Kašíka překonal.

Ve druhé části již byli hosté v útočném pásmu o trochu nebezpečnější, výraznější šance si ale nevytvářeli a Bow v brance Kladna byl pozorný. Ve 33. minutě byl po Dotchinově střele blízko šestému gólu Jágr, Kašíka však nepřekonal.

Následně si Berani poprvé v utkání dokázali vytvořit souvislejší tlak, uzamkli Rytíře v obranném pásmu a získali i výhodu přesilové hry, kterou ale sehráli lajdácky a místo vyrovnání sami podruhé inkasovali. Neochotu vracet se zpět potrestal z rychlého protiútoku Filip, který si tak připsal premiérovou branku v extralize v kariéře.

Ve třetí třetině nahradil Kašíka ve zlínské brance Huf a připsal si první start v sezoně. Jeho spoluhráčům se navíc podařilo rychle snížit, když ve 43. minutě překonal Bowa volný Hejcman, jenž se také v extralize zapsal mezi střelce premiérově.

V 50. minutě mohl vrátit domácím dvoubrankový náskok Plekanec, Hufa ale nepřekonal a prakticky z protiútoku Zlín vyrovnal. Trška udržel puk na útočné modré čáře a Honejsek dorážel do odkryté branky. Rytíři mohli rozhodnout v přesilovce, Hufa ale nepřekonali ani ve třech slibných šancích v závěru normální hrací doby. Zápas se tak musel prodlužovat.

V nastaveném čase sice domácí nevyužili další přesilovku, o jejich výhře ale nakonec rozhodl obránce Wood.

8. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - PSG Berani Zlín 3:2 v prodl. (1:0, 1:0, 0:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 17. Strnad z trest. střílení, 39. Filip (Suchánek), 64. Wood (Hlava) - 43. Hejcman (Šlahař, Trška)., 50. Honejsek (Köhler, Trška) Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 2:4. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 1659.
Kladno: Bow - Dotchin, Kehar, Suchánek, Donaghey, Nilsen, Wood - Jágr, Plekanec, Hlava - Kristo, Filip, Strnad - Dvořáček, Račuk, Beran - Hajný, Pitule, Bláha. Trenér: Čermák.
Zlín: Kašík (41. Huf) - M. Novotný, Trška, Suhrada, Žižka, Gazda, Matyáš Hamrlík - Kubiš, T. Mikúš, Fořt - Veselý, Honejsek. Köhler - Fryšara, Hejcman, Okál - Šlahař, P. Sedláček, Karafiát. Trenér: R. Svoboda.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články