Hlavní obsah

Slavia - Hradec 4:1Po výprasku uštědřeném nováčkovi Slavia už jen krok od elitní evropské patnáctky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Kuchta 1 : 0
40. Samek 2 : 0
50. Kuchta 3 : 0
59. Traoré 4 : 0
90. Kateřiňák 4 : 1
Záznam online reportáže

Ještě jeden ligový zápas bez prohry a pražská Slavia bude figurovat mezi elitní evropskou patnáctkou všech dob. Hradeckého nováčka smetla v epilogu 9. kola nejvyšší domácí soutěže 4:1, takže sérii bez porážky natáhla na 54 utkání. Aby snad neprohrála 104 ligových střetnutí v řadě, jako na konci osmdesátých let Steaua Bukurešť, na to může pomýšlet těžko, patnáctý Šachtar Doněck a FC Porto s 55 duely už má ale na dohled.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kuchta slaví vedoucí gól Slavie.

Článek

Pokud ovšem chtějí sešívaní srovnat s těmito kluby krok, nesmí v příštím kole prohrát derby se Spartou. Na Letné to samozřejmě nebudou mít tak snadné, jako v Edenu s „votroky", kteří jim už po sedmi minutách vedení přímo vnutili.

Tedy, brankář Fendrich jim ho vnutil. Nikým neatakován mohl centr Ševčíka pohodlně lapit, jenže balon mu vypadl z rukou, takže Kuchta pohodlně skóroval do prázdné brány.

Fendrich pak dělal, co mohl, aby neskutečnou minelu odčinil. Stanciu ho nepřekonal ani po kličkách v šestnáctce, ani z přímého kopu, Kuchta si na něho v sólovém náběhu také nepřišel. Východočeši se tak i díky němu ze šokující úvodu probrali, hru vyrovnali, Soukeníkova rána nechala dokonce vyniknout Mandouse. Jenže co jim to bylo platné, když jim dal odchovanec jejich mládežnické akademie Samek pět minut před přestávkou druhý gól, čímž bylo o osudu zápasu rozhodnuto?!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Alexander Bah ze Slavie Praha a Daniel Samek oslavují gól na 2:0 během utkání s Hradcem Králové.

Zvláště když hned po změně stran rozebrali Masopust s Kuchtou hradeckou obranu jako domeček z karet a náhradník mezi tyčemi „votroků" Vízek neměl šanci třetímu gólu zabránit. Čtvrtému, který mu dal po pár vteřinách na hřišti střídající a nikým nekrytý Traoré hlavičkující do odkryté brány, rovněž ne.

Hradec tak po třech předchozích výhrách v řadě i při druhé podzimní návštěvě Prahy tvrdě narazil a v Edenu schytal podobný příděl, jako v 5. kole na Letné od Sparty, kde prohrál 0:4. V Edenu výprask korigoval v poslední minutě střele povedenou střelou Kateriňák.

Slavia Praha - FC Hradec Králové 4:1 (2:0)
Branky: 7. a 50. Kuchta, 40. Samek, 60. Traoré - 90. Kateriňák.. Rozhodčí: Petřík - Nádvorník, Kubr - Štěrba (video). ŽK: Rada, Urma, Král (všichni HK). Diváci: 10 213.
Slavia: Mandous - Bah (79. Tecl), Ousou, Holeš, Bořil - Ševčík (59. Traoré), Samek - Masopust (59. Lingr), Stanciu (68. Krmenčík), Schranz - Kuchta (79. Ekpai). Trenér: Trpišovský.
Hradec Králové: Fendrich (46. Vízek) - Donát (53. Klíma), Král, Urma - Mejdr, Rada (61.Kateřiňák) , Soukeník, Novotný - Dvořák (79.Kubala), Vašulín (46. Prekop), Vlkanova. Trenér: Koubek

Reklama

Související témata: