Hlavní obsah

Zemřel mistr světa z roku 1966 a liverpoolský kanonýr Hunt

Liverpool

Fotbalový svět zasáhla velmi smutná zpráva. Ve věku 83 let zemřel anglický mistr světa z roku 1966 a jeden z nejlepších střelců historie Liverpoolu Roger Hunt. Klub uvedl, že bývalý útočník podlehl dlouhé nemoci.

Foto: Liverpoolfc.com

Ve věku 83 let zemřel anglický fotbalový mistr světa z roku 1966 a jeden z nejlepších střelců historie Liverpoolu Roger Hunt.

Článek

Hunt nastřílel ve 492 soutěžních zápasech za Liverpool 285 gólů a tuto bilanci překonal až v 90. letech Ian Rush. Jeho 244 ligových branek nicméně klubovým rekordem zůstalo. S "Reds" vyhrál ligové tituly v letech 1964 a 1966, kdy se stal také mistrem světa.

Na domácím šampionátu odehrál Hunt včetně vítězného finále proti tehdejšímu Západnímu Německu šest zápasů a vstřelil tři góly. Celkem měl v národním týmu bilanci 34 utkání a 18 gólů.

"Všichni truchlíme nad odchodem legendárního hráče Rogera Hunta. Myšlenky nás všech v Liverpool Football Clubu jsou v této smutné a obtížné době s Rogerovou rodinou a jeho nejbližšími. Odpočívejte v pokoji, sire Rogere Hunte," uctil památku zesnulého kanonýra na sociálních sítích FC Liverpool. "Je to moc smutná zpráva. Všichni víme, že Roger Hunt byl velmi důležitou postavou historie FC Liverpool," uvedl současný kouč Reds Jürgen Klopp.

Reklama

Související témata: