Hlavní obsah

Brno - Č. Budějovice 1:4Kometa doma zhasla, Jihočeši ukončili sérii tři duelů bez vítězství

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Šenkeřík 0 : 1
6. Valský 0 : 2
37. Zaťovič 1 : 2
43. Šenkeřík 1 : 3
54. Gulaš 1 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Českých Budějovic vyhráli v 9. kole extraligy na ledě brněnské Komety 4:1 a ukončili tak sérii tří zápasů bez vítězství. Základ k němu položili dvěma góly v rozmezí 47 vteřin v první třetině. Blýskl se autor dvou branek a jedné asistence Petr Šenkeřík. Brňané prohráli podruhé v řadě a nebodovali po čtyřech duelech.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hokejisté Českých Budějovic měli v úvodu utkání na ledě Komety Brno hodně důvodů k radosti, rychle vedli o dvě branky.

Článek
Fotogalerie

Motor vstoupil do zápasu velmi aktivně a brzy byl odměněn. V 5. minutě tečovali střelu Šenkeříka od modré hned dva domácí hráči a Jihočeši se štěstím vedli. O 47 vteřin později vyslal Šenkeřík dlouhý pas na útočnou modrou čáru pro Valského, který blafákem uklidil podruhé puk za Klimešova záda.

Hosté předváděli soustředěný výkon i v zadních řadách. Do konce první části Kometu k ničemu vážnějšímu nepustili, jen střela Krištofa mohla mít náznak gólové šance.

Kometa po první přestávce zvýšila důraz směrem dopředu, lépe kombinovala, ale stále narážela na soustředěný výkon Jihočechů před Hrachovinou. Neuspěl Horký při nájezdu, ani Mallet při závaru před brankou. Brňané se mohli radovat až při přesilové hře, v níž střelu Rotha šikovně tečoval kapitán Zaťovič.

Rozlet Komety za vyrovnáním zbrzdilo vyloučení Vincoura, který potrestal střelou od modré opět Šenkeřík a vstřelil tak svůj druhý gól v zápase.

Motor tak mohl opět více utěsnit prostor před Hrachovinou a držet střelce Brna na uzdě. Pohodu na svých holích pak promítli i do efektivních protiútoků, po jednom z nich se z mezikruží trefil kanonýr Gulaš a pečetil tak výhru Jihočechů.

9. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - Motor České Budějovice 1:4 (0:2, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 37. Zaťovič (Roth, P. Holík) - 5. Šenkeřík (Abdul, Pech), 6. Valský (Šenkeřík, Piskáček), 43. Šenkeřík (Gulaš). 55. Gulaš (M. Hanzl). Rozhodčí: Hejduk, J. Ondráček - Kis, Zika. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. Diváci: 6921.
Brno: Klimeš - Roth, Bartejs, Holland, Kučeřík, D. Mikyska, Gulaši - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Vincour, Krištof, L. Horký - R. Pavlík, Kollár, Haščák - Magee, Rákos, Mallet - Kusko. Trenér: Kalous.
České Budějovice: Hrachovina - Šenkeřík, Piskáček, Štencel, Štich, Vráblík, Bindulis, Percy - Gulaš, Pech, J. Ondráček - Venkrbec, Karabáček, D. Voženílek - Abdul, M. Beránek, M. Hanzl - Holec, M. Toman, Valský. Trenér: Modrý.

Reklama

Související témata: