Hlavní obsah

Sparta - Vítkovice 3:1Hokejisté Sparty vyhráli popáté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Buchtele 1 : 0
9. Řepík 2 : 0
10. Flick 2 : 1
59. Sobotka 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty porazili v utkání 9. kola extraligy Vítkovice 3:1. Vítězný gól dal útočník Michal Řepík. Pražané si na závěr série šesti domácích utkání připsali pátou výhru v řadě a na třetím místě mají stejně bodů jako druhý Třinec, jen horší skóre. Vedoucí Mladá Boleslav má dva body navrch, ale odehrála o dva zápasy více. Ostravané se představili i popáté v sezoně venku, zaznamenali třetí porážku a klesli na předposlední místo tabulky.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva brankář Vítkovic Aleš Stezka a Michal Řepík ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Sparťané vstoupili do zápasu na výbornou. Kaše napálil v páté minutě brankovou konstrukci, jen o chvilku později už se však domácí radovali. V situaci tři na tři sice Vítkovičtí zblokovali Formanovu přihrávku, ale puk se dostal těsně za kruhy přímo před rozjetého Buchteleho, který nedal Stezkovi nejmenší šanci zasáhnout.

V hostujícím dresu zahrozili Marosz a Krenželok, ale pak se provinil proti pravidlům Gewiese a kapitán Pražanů Řepík zvýšil v přesilovce ranou z kruhu bez přípravy na 2:0. Potrestaný hříšník Gewiese přispěchal s odpustkem v podobě nahrávky na gól Flicka a Ostravané mohli vzápětí i vyrovnat, jenže 113 sekund dlouhou přesilovku pět na tři nevyužili, v cestě jim stál pozorný brankář Salák.

Hned v úvodu druhé části hrála Sparta přesilovku, v níž hosté nenechali zakončit z více než slibné pozice Řepíka. Ve 24. minutě měl obrovskou možnost vrátit svému týmu dvoubrankový náskok Němeček, z prostoru mezi kruhy však neuspěl. Stejně dopadl i Chlapík.

V polovině zápasu čelil Stezka v rozmezí minuty třem pokusům domácích o sólový únik. Dva z nich dovedli sparťané až do zakončení. Řepík v oslabení neuspěl, když se dostal až do příliš velkého úhlu, a Doležal, který se vrátil z trestné lavice, kde odpykával již druhý dnešní Salákův trest, rozezvučel tyčku. Větší klid do domácích řad nevnesly ani možnosti Horáka a Sobotky.

Ve třetí dvacetiminutovce nepohnuli stavem Němeček a Chlapík, Ostravané se pak ubránili v oslabení a sami nevyužili Salákovo zaváhání. V 53. minutě vychytal Stezka při další početní výhodě Pražanů Kašeho. Na druhé straně již při hře v pěti na obou stranách Salák sebral radost z vyrovnání Bukartsovi. Vítkovičtí sáhli v závěru k dlouhé hře bez gólmana, čehož parádně využil Sobotka.

9. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Vítkovice Ridera 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Buchtele (Z. Doležal), 9. Řepík (E. Thorell, Polášek), 59. Sobotka (Chlapík) - 10. Flick (Gewiese). Rozhodčí: Lacina, Sýkora - Brejcha, Votrubec. Vyloučení: 5:9. Využití: 1:0. Diváci: 5317.
Sparta: Salák - M. Jandus, Polášek, Jurčina, Mikliš, Němeček, Tomáš Dvořák - Řepík, Horák, E. Thorell - Chlapík, D. Kaše, Sobotka - M. Forman, Z. Doležal, Buchtele - Prymula, D. Vitouch, Konečný. Trenér: Jandač.
Vítkovice: Stezka - Gewiese, R. Polák, Galvinš, Machů, Koch, L. Kovář - L. Krenželok, Marosz, Roberts Bukarts - Afanasjev, J. Hruška, Svačina - R. Bondra, Flick, M. Kalus - Dej, Chlán, Fridrich. Trenér: Holaň.

Reklama

Související témata: