Hlavní obsah

Furch odchytal vítězně svůj poslední zápas v Plzni, další angažmá neprozradil

Hokejový brankář Dominik Furch v úterý odchytal poslední zápas za extraligou Plzeň, které vypomáhal na začátku sezony při zdravotních problémech plánované jedničky Miroslava Svobody. Se Západočechy se rozloučil výhrou 4:2 nad Hradcem Králové.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva brankář Plzně Dominik Furch, David Jiříček z Plzně a Lukáš Cingel z Hradce Králové, který dává gól.

Článek

"Udělali jsme body proti silnému soupeři. Jsem rád, že můj poslední zápas tady byl vítězný, Sbírali jsme teď body a jsme na vítězné vlně. To mě těší," uvedl jedenatřicetiletý odchovanec pražské Slavie, jenž za Plzeň odchytal šest utkání a pomohl jí ke třem výhrám.

"Byly tam ode mě zápasy dobré i horší ze začátku. Prodělal jsem také nějakou v uvozovkách rýmičku a neodchytal kvůli tomu všechno. Měli jsme jako mužstvo výkyvy ve výkonech. Bylo to nahoru dolů. Poslední zápasy se ale celý tým zvedl," řekl Furch po třetí plzeňské výhře z posledních čtyř utkání.

"Když se vyhrává, tak to člověka víc baví. Nálada v kabině je pak lepší," pochvaloval si účastník mistrovstvích světa 2016 a 2017 i olympijského turnaje 2018.

Zda se vrací do KHL, kde působil v šesti z uplynulých sedmi sezon, komentovat nechtěl. "Kde budu pokračovat je zatím v jednání. Víc bych to nechtěl specifikovat. Je to na dobré cestě, ale podepsáno nic není," dodal Furch, který v KHL chytal za Omsk, Čerepovec a naposledy za Minsk.

Reklama